Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, geçtiğimiz günlerde "kimliği belirsiz kişi veya kişiler" tarafından silahlı saldırıya uğrayan partisinin Ceyhan Bölge Temsilciliğini ziyaret etti, yurttaşlarla bayramlaştı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ramazan Bayramı'nın barışa vesile olmasını dileyerek, herkesin bayramını kutladı. 

Figen Yüksekdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'İNSANLIĞIN AYAKLAR ALTINA ALINMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

"Bu halka ve bizlere yıllar boyunca sevinmeyi, bayram etmeyi çok gördüler.

"İnsanca, onurumuzla ve varlığımızla bu topraklarda yaşamımızı çok gördüler. Ama bizler temel haklarımızı bize çok görenlere karşı hakkımızı asla teslim etmedik, hakkımızı her zaman söke söke alacağız.

"Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın bu yaşamdaki hakkının sahibi Saray'daki değildir. Biz bu hakları, bu kimliği ve özgürlüğü onların icazetiyle almadık. Çok şükür bir tarih boyunca direnen halkız biz, halklarız biz. Allahtan başka kimseye de boyun eğmeyiz. Bizlere bayramları zehir edenlere karşı her zaman direndik, direnmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman davamıza inanmaktan, halkımıza güvenmekten ve bir birimizi sevmekten vazgeçmedik. Bu topraklarda bizler olduğumuz sürece büyük insanlığın ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğiz.

'BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

"Nusaybin'de, Sur'da, Cizre'de, Silvan'da, Kürt onuru ve direnişinin baş eğmediği yerlerde nice canlarımızı vahşice katlettiler. Ama o canlarımız bu ölüm ve vahşete rağmen boyun eğmediler. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Onların mücadelesi ve davasını geleceğe ve daha büyük bir zafere taşımak hepimizin insanlık görevidir.

'YENİ YAŞAM FİLİZLENİYOR'

"Orada bulunan halklarımızın, evlerini, barklarını yıktılar ama onurları ve direnişlerini yıkamadılar. O yıkıntılar arasında daha güçlü binalar ve daha güçlü direnişler filizleniyor. O yeni yaşam ağacı bizim geleceğimizin yeni binası olacak ve asla onların yıkamayacağı bir güç olacak."

Kaynak: DİHA