HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, abluka altındaki Suruç Belediyesi önünde yaptığı konuşmasında "15 Temmuz'dan sonra 'biz millete değil devlete darbe yaptık' diyenler bugün millete darbe yapıyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdag, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım'ın aralarında bulunduğu heyet, kayyım atanan Urfa'nın Suruç Belediyesi'ne ziyarette bulundu.

DBP Suruç İlçe binasına gerçekleşen ziyaretin ardından heyet, yüzlerce yurttaşın katılımıyla belediye binasına doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca "Katil Erdoğan irademe dokunma" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından heyet, özel harekat polisleri tarafından ablukaya alınmış belediye binasının yakınında açıklama yaptı.

Belediye Eşbaşkanı Halil Akbaş, kayyımı tanımladıklarını ve bu hukuksuzluğa karşı nöbet eylemleri başlatacaklarını belirtti.

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit "halkın seçtiği belediye başkanları yanımızda, darbe ile gelen, halkın tanımadığı kayyım da polisler eşliğinde koltukta oturuyor" diye konuştu.

KHK'ler ile halkın iradesine el konulmasını protesto eden Koçyiğit, şunları aktardı: "Halkımızın seçtiği belediye başkanları bizim irademizdir. Biz belediyeleri sadece mekanlara binalara sıkıştırmıyoruz. Fakat şunu bilmeliler ki; bugün bu belediyelerde TOMA'lar ve zırhlı araçlarla duranlar yarın bu şekilde duramayacaklar. Halkın iradesine OHAL ile el konulamaz. Halkımız iradesine sahip çıkacaktır. Gün direnme günüdür."

'BİR KEZ DAHA YANILDIKLARINI GÖRECEKLER'

HDP Eş Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, gayri meşru uygulamalar karşısında direnmekten ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

"Bugün yarın uyanacaklar. Gerçeklerle bir kez daha yüzleşecekler" diyen Yüksekdağ şöyle devam etti: "Bizleri bu belediye binalarından ibaret sananlar bir kez daha yanıldıklarını görecekler, çünkü biz halkız. Bugün 28 il ve ilçede bir darbe gerçekleşti. 15 Temmuz'dan sonra (OHAL ilan edildiğinde) 'biz millete değil devlete darbe yaptık' diyenler bugün millete darbe yapıyor." (Kaynak: ANF)