Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin “Bugün bizleri meclisten atmaya çalışanlar bilsinler ki daha fazla olarak geri döneceğiz. Direnmeden büyük zaferler göremezsin. Büyük zorlukları göğüs geren bir halk büyük kazanımlar elde edecekler” dedi.

Van’ın Erciş ilçesinde "Darbeye karşı demokratik halk buluşması" etkinliğinde konuşan Figen Yüksekdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"SİYASİ İKTİDARA KARŞI DİRENECEĞİZ" 

"Dört gündür engelleri ve barikatları aşa aşa halkımız ile buluşmaya devam ediyoruz. Erciş halkının demokratik tercih yapmasını kabullenemediler. Erciş en barbar ve faşist yöntemler ile sokakları insanlara dar ediyorlar. Erciş halkı burada Kürdü ve Türkü ile Saray iktidarına esas bir cevap verecek. Kanlı yöntemlerini kullanan siyasi iktidara karşı direneceğiz. Dört bir yandan halkımıza saldırıyorlarsa bizlerde her yerde partimizin iradesini ön plana çıkaracağız. Bizler her iş yerine kahvede örgütlülüğümüzü sağlayacağız."

"ÖLÜMLE KAZANIMLARIN SEFASINI SÜREMEYECEKSİNİZ" 

"Kürt halkının Rojava'da ilerlemesine engel olamadılar. Bugün Kürt halkının Ortadoğu'da kurduğu bir ilerleme var. Türkiye'de demokrasiye inananlara savaş ve zulüm ile yaklaşıyorlar. Bizler zulüm ederek kazananlara diyoruz ki sizler haksızlık ve ölümle kazanımların sefasını süremeyeceksiniz. Bugün istedikleri kadar devletin bütün olanağını kullansınlar. Saray iktidarından kim korkuyor. Güçlü olan bugün bu partinin altında bir araya gelenlerdir. Bugün o korkanlar bu silahsız halktan korkan gaz maskeli eli silahlı polislerdir."

"BİLSİNLER Kİ DAHA FAZLA OLARAK GERİ DÖNECEĞİZ" 

"Onların savunacakları bir davası yok. Din adına en büyük hakareti yıllardır yapıyorlar. Güçlerini yetimin dulun hakkını yiyerek alıyorlar. Onlar güçlerini bir davadan almıyorlar. Bugün insanları kendi siyasetlerine alamadıklarını da zorla silahla teslim almaya çalışıyorlar. Başka yöntem ve yaklaşımları yoktur. Bu halkın vekillerini hapse atanlar bu halktan cevabı nasıl alır. Emin olun bu zulümü bize yapanlar bizden çok daha büyük cevap alacaklar. Bugün bizleri meclisten atmaya çalışanlar bilsinler ki daha fazla olarak geri döneceğiz. Direnmeden büyük zaferler göremezsin. Büyük zorlukları göğüs geren bir halk büyük kazanımlar elde edecekler."