Ankara'daki patlamayı değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Besledikleri IŞİD çeteleri bu katliamı gerçekleştirdi" dedi. 

Yüksekdağ, Mersin'de parti teşkilatında, Ankara'daki patlamadan yaralı kurtulup kente dönenler ve partilileriyle buluştu. Milletvekilleri Mehmet Dengir Mir Fırat, Çilem Öz ve İl Başkanı Selman Günbat'ın da eşlik etti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ patlamayı değerlendirerek şunları söyledi:

Kimse bize bu öfkenin hesabını soramaz. Sorarlarsa biz de hesap sorarız. Bu ölümlerin ve katliamların sorumlusunu bulmak istiyorlarsa, gitsin barış şehitlerinin cenazesine katılsın.

Utanmadan sıkılmadan girebiliyorlarsa gitsinler o cenazelerde anaların feryadını dinlesinler. Katilin kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız o yüreği yanan insanların sesine kulak vereceksiniz. O analar babalar 'katil devlet' diyor. Bu kadar açık ve net.

Bu katliamın sorumlusu saraydan ve AKP hükümetinden başkası değildir. 'İyi çocuklar' diye besledikleri, kendi gladyolarının içerisine devşirdikleri IŞİD çeteleri bugün bu katliamı gerçekleştirdi. Kimse bu halkı aptal yerine koymasın."

KURBANI CELLAT OLARAK GÖSTERİYORLAR

Patlamanın sorumlusu olarak kendilerinin gösterildiğini ifade eden Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye'de süren saraydan ve AKP iktidarından beslenen savaş siyaseti barışın sözüne ve sesine tahammül göstermiyor. Bize hesap soruyorlar. Bu süreçte yüzlerce canımızı yitirdik. Ankara'nın göbeğinde bombaların patlamasından bizleri sorumlu tutuyorlar. Karşımızda bu kadar kirlenmiş, hakikat değerlerini, insanlık değerlerini yerle bir etmiş siyasi anlayış var. Kendileri hesap vermemek için kurbanı cellat edecek kadar büyük bir aymazlık ve saygısızlık içindeler. Acımızı yaşamamıza izin vermiyorlar. Hakaretler, kara çalmalar, kullandıkları ahlak dışı dille milyonlarca insanın acısını yaşamasına izin vermiyorlar. Bu kullandıkları bütün dilin tek nedeni, kendi suçlarını ve sorumluluklarını örtmek. Diyarbakır, Suruç, Reyhanlı katliamı bombalamasının failleri açığa çıkarmayan bu siyasi iktidardır. Açığa çıkarmıyorsanız, failleri koruyorsunuz demektir. Failleri koruyorsanız sorumlu katil sizsiniz demektir."

'KATLİAMIN SORUMLUSU SİYASİ İKTİDAR'

Siyasi iktidarın sorumlularının 'katliamın müsebbibi' olduğunu tekrarlayan Figen Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"İktidarın temsilcileri utanmadan bizi zehirli dil kullanmakla itham ediyor. Kendi sorumluluklarını hatırlattığımız için. Bu katliamın sorumlusunun bu siyasi iktidar olduğunu söylediğimiz için. Siz siyaseti, yaşamı, savaşla, kanla zehirlediniz. 7 Haziran öncesi ve kısa süre sonrasına kadar bu ülkede barışın ve kardeşliğin önü açılmıştı. Savaşı başlatarak siyaset ve toplum yaşamını zehirleyen onlardır. Türkiye'de ilk defa barış ve demokratik siyasetin gelişmesinin koşullarını gördükleri için korktular. Bu yüzden canlarımızı evlatlarımızı paramparça ediyorlar. Bizi bin parçaya da bölseniz her parçamız yine birleşecek, 'demokrasi, özgürlük, barış' diyecek. PKK ve Kandil'in tek taraflı ateşkes ilan ettiği gün katliam gerçekleştirildi. Hani silahların susmasını istiyorlardı. Neden bu katliamın gerçekleştirilmesinin önüne geçmediler? Çatışmasızlığın ve yeni bir diyalog sürecinin kapısının açılmasına olanak sağlayacak bir fırsat doğduğunda bombalar patlatılıyor."