HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara katliamında yaralanan Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı  Uğur Yaman'ı ziyaret etti. Hastane çıkışı açıklama yapan Yüksekdağ, "Davutoğlu bu toplumun aklıyla alay ediyor, gerçekleri çarpıtıyor. Bir haftada ortaya çıkan veriler katliamın sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu doğruluyor" ifadelerini kullandı.

Etha’da yer alan habere göre, Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, katliamdan siyasi iktidarın sorumlu olduğunu yineledi. "Faillerin gözaltına alınıp bırakıldığını, denetim altında tutulduğunu biliyordu. Bu deneyimlerden çıkarak, Ankara katliamının sorumlusunun da siyasi iktidar olduğunu söylüyoruz. Bu yedi günlük süre boyunca açığa çıkan veriler, bu iddiamızı doğruluyor" şeklinde  konuştu.

DAVUTOĞLU GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR

Yüksekdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

"Siyasi iktidar cephesine baktığımızda bu yaklaşımın sergilenmediğini görüyoruz. Nasıl bir yaklaşım sergileniyor. Bizler suçlu duruma getiriliyoruz. Gerçekte bu katliamın sorumlusu olamayacak, mantık kurallarında olması imkansız olan siyasi yapılar gruplar, örgütler katliamın sorumlusu ilan ediliyor. Yeni bir birleşik örgüt ilan edildi Davutoğlu ve siyasi iktidar tarafından. PKK-DAEŞ birleşmiş bir örgüt.

Kokteyl örgüt. Bütün Türkiye kamuoyunun anlama kabiliyeti ve melekeleriyle alay eden, gerçekleri çarpıtmak için aklın sınırlarını çarpıtan ve berhava eden bir siyasi iktidar var karşımızda. Bu katliamı gerçekleştirenlerin IŞİD olduğu çok net bizim gözümüzde. Ve siyasi iktidar IŞİD'le bağlantısının deşifre olmasını ve ayen beyan ortaya çıkmasını engellemek, bunun hukuki ve kriminal düzeyde ifşa olmasını engellemek için sorumluyu, katliamın gerçekleştirildiği merkezleri çarpıtma yolunu tercih ediyor. Çok açık bir çarpıtma, gerçekleri gizleme operasyonları içindeyiz.

 Siyasi iktidar kendi sorumluluğuna uygun hareket etmediği gibi HDP'yi hedef haline getirdi. Yine Ankara'da buluşan emek ve demokrasi, barış güçlerini hedef haline getirdi. Katliamı protesto etmek için sokağa çıkan halkımız polis müdahalesiyle ve saldırılarla karşı karşıya kaldı. Bu süre içinde tutuklamalar gerçekleştirildi. Tutuklananlardan birisi partimizin Rize Milletvekili Adayımızdır, Turgay arkadaşımızdır."

CANLI BOMBALAR SERBEST SLOGAN ATAN TUTUKLU

Katliamı gerçekleştirenler hakkında istihbarat bilgilerine sahip olunmasına rağmen, herhangi bir gözaltı veya tutuklama olmazken katliamların önünün açıldığını söyleyen Yüksekdağ, "Siyasi iktidara katil demek, ölümlerden sorumlusunuz demek gözaltına alınma, tutuklanma sebebi oluyor" ifadelerini kullandı.  Yüksekdağ, "Canlı bombalar IŞİD saldırganları, canileri elini kolunu sallayarak devletin, polisin gözetiminde istediği her şeyi gerçekleştirebiliyor, ama Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla söylenen en küçük eleştirel söz, meydanlarda atılan tek bir slogan gözaltına alınmanın, tutuklanmanın ve linç edilmenin gerekçesi haline getiriliyor. Şu an Türkiye böyle bir adaletsizlik ülkesi haline getirilmiş durumda" dedi.

 

DEVLET TERÖRÜ VAR

Davutoğlu'nun Bursa'da "teröre karşı birlik" adı altında seçim mitingi yaptığını hatırlatan Yüksekdağ "Türkiye'de yer yerinden oynamışken, bizler hala acılarımızın, yaralılarımızın, cenazelerimizin arkasında koşarken, insanlarımız, halklarımız parçalanmış ciğerlerimizi toplamaya çalışırken, bu ülkenin Başbakan’ı çıkıp hiçbir şey olmamış gibi seçim mitingleri yapıyor

 Hem de bu mitingleri, "teröre karşı birlik" adı altında yapıyor. Bu ülkede bir terör uygulandığı doğrudur, IŞİD terörü uygulanıyor, devlet terörü uygulanıyor"  ifadelerini kullandı.