HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bu çağda halkların yönetime katılma hakkını reddeden hiçbir iktidarın ayakta kalma şansı olmadığını belirterek, “Diktatörlüğe karşı direnmek haktır, dahası görev ve sorumluluktur” dedi.

DİHA’nın haberine göre HDP’nin 2’nci Olağan Kongresi öncesinde Ankara’daki Merkezi Kadın Konferansı’nda konuşan Yüksekdağ, aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel ve HDP Meclis Başkan Vekili Pervin Buldan’ında bulunduğu 550 delegeye seslendi.

‘ÖZ YÖNETİM HAKTIR’

Konuşmasında özyönetim tartışmalarına değinen HDP lideri şunları söyledi: “Özyönetim iradesini ortaya koyan halkımız, barikatların ve hendeklerin arkasında sıkıştırılarak haklı talepleri görünmez kılınmaya çalışılıyor. Öz yönetim talebi, sadece son yılların değil yüzyıl boyuna ezilenlerin verdiği mücadelenin köklü taleplerinden biridir.

AKP bu talebi reddederek, ayakta kalmaya ve bu zulüm iktidarını sürdürmeye devam edemez. Öz yönetim haktır. Bugün bütün kurumları, söylemi ve siyasetiyle bütün uygulamalarıyla Türkiye’de açık bir darbe süreci yaşanıyor.

Barış çağrısında bulunan 1000’i aşkın akademisyenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterildiğine işaret eden Yüksekdağ, “Tek suçları, ‘Savaşı durdurun, konuşmak için bir şans yaratın’ demekti. Bugün siyasi iktidarın suçuna ortak olmamak bir suç sayılıyor. Sarayın gözünde en tehlikeli suç bu. İşte bu nedenle bir siyasi linçle karşı karşıya kaldılar. Eğer bu suçsa biz de bu suçu işliyor ve Saray’ın suçuna ortak olmuyoruz” diye konuştu.