TBMM Genel Kurulu 4 bakan hakkındaki iddiaların Yüce Divan'da ele alınmasıyla ilgili oylamayı bugün yapıyor. Kararın, Yüce Divan yönünde olması için, muhalefetten hiç fire olmasa bile, en az 53 AK Partili vekilin de 'kabul' oyu kullanması gerekiyor.

Meclis Genel Kurulu’nda bugün AK Partili 4 eski bakan hakkında yapılacak ‘Yüce Divan’ oylamasıyla 17-25 Aralık’a son nokta konulacak. Eski bakanların yargılanabilmeleri için gizli oylamada en az 276 oyun Yüce Divan yönünde çıkması gerekli. Meclis’te muhalefet partileri ile bağımsızların 223 sandalyesi bulunuyor. Bakanların Yüce Divan’a sevk edilebilmesi için hiç fire olmazsa, en az 53 AK Partili vekilin de kabul oyu kullanması gerekiyor.

Bülent Sarıoğlu’nun Hürriyet'te yer alan haberine göre, muhalefetteki beklentinin tersine AK Partili vekiller içinde böyle blok görünüm sergileyen bir grup yok. Aralarında yolsuzluk iddialarıyla ilgili rahatsızlık duyanlar olsa da parti yönetimiyle benzer görüşleri paylaşıyorlar.

Oylamada 276 bulunmazsa, katılım sayısına göre kabul oyları fazla olsa bile Yüce Divan’a sevk gerçekleşmiyor. AK Parti’den olası firelerle ilgili daha çok 3 dönemini tamamlayan deneyimli milletvekillerinin tavrı izleniyor. Ancak muhalefetteki beklentinin tersine 3 döneme takılan 73 milletvekili blok bir görünüm sergilemiyor. Siyasi beklentisi sınırlı olan veya yolsuzluk iddialarından rahatsızlık duyan bazı milletvekilleri bulunsa da, bazıları da parti yönetimiyle benzer görüşleri ifade ediyor.