YSK, 7 Haziran genel seçimlerine iki hafta kala, seçime katılacak siyasi partilerin TRT'de yayınlanacak propaganda konuşmalarının yayın zamanı ve sırasını çekilen kurayla belirledi. 31 Mayıs'taki konuşmaların ilk sırasında Millet Partisi yer alırken, HDP sondan 3'üncü sırada yer aldı.

Yüksel Seçim Kurulu'nun (YSK) çektiği kurada sıralamada ilk sırayı Millet Partisi alırken arkasından Komünist Parti, Vatan Partisi, Merkez Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Liberal Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Yurt Partisi, Anadolu Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Saadet Partisi, MHP, Halkın Kurtuluş Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hak ve Adalet Partisi ve Demokrat Parti yer aldı.

31 Mayıs'ta başlayacak birinci propaganda konuşmalarındaysa AKP on yedinci sırada, Cumhuriyet Halk Partisi yedinci sırada, Milliyetçi Hareket Partisi on dördüncü ve son olarak Halkların Demokratik Partisi on sekizinci sırada yer aldı.

Partilerin, 6 Haziran'daki propaganda konuşması sıralamasının başında ise Demokrat Parti yer alıyor. Onu sonrasında Millet Partisi, Hak ve Adalet Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Doğru Yol Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Merkez Parti, Demokratik Sol Parti, Anadolu Partisi, CHP, Saadet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Liberal Demokrat Parti, Komünist Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, Vatan Partisi ile son olarak da Yurt Partisi izledi.

Seçime katılacak tüm siyasi partiler, 10'ar dakikalık iki konuşma haklarından ilkini 31 Mayıs Pazar, diğerini ise 6 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'e kadar kullanmak zorunda.

Seçime katılacak partilerden ana muhalefet partisi CHP, 10'ar dakikalık 4 konuşma, Meclis’te grubu bulunan MHP ile HDP 10'ar dakikalık 3 konuşma yapma hakkına sahip olurken, iktidardaki AKP'nin ise 10'ar dakikalık 3 konuşmaya ilave olarak 20 dakikalık 1 konuşma daha yapma hakkı bulunuyor.

Seçime katılan diğer 16 parti ise 10'ar dakikalık 2 propaganda konuşması yapabilecek. Televizyondan yapılacak propagandalarda AKP, CHP, MHP, HDP görüntülü propaganda hakkına sahip olurken, seçime katılan diğer 16 siyasi parti sadece 31 Mayıs ile 6 Haziran'da iki propaganda konuşması yapabilecek. (ANF)