Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, siyasi partilerin sandıklarına sahip çıkmaları halinde, sandığın başında oldukları sürece sonuçların değişmesi diye bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi.

Oy sayımı sırasında yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili espri yapan Güven, "Kedileri topladık, kedi kalmadı" ifadesini kullandı. Muhalefet, geçen seçimde elektrik kesintileriyle bağlantılı 'hile' iddialarını gündeme getirmiş, hükümet ise kesintilere 'trafolara giren kedilerin neden olduğunu' öne sürmüştü.

Radikal'de yer alan habere göre 'Demokrasi ve Seçim Sistemindeki Aktüel Değişiklikler' konferansına katılan YSK Başkanı Sadi Güven, siyasi partilerin sandıklara sahip çıkması gerektiğini söyledi. Geçen seçimde yaşanan elektrik kesintisine değinen Güven, “Siyasi partiler sandıklarına sahip çıktığı sürece, sandığın başında oldukları sürece, sandık sonuçlarının değişmesi diye bir şey söz konusu olmaz.” dedi.

Güven, şöyle devam etti: “Seçimi yapan da seçimde yarışan da siyasi partilerimiz. Siyasi partiler, kimin oy kullandığını, nasıl oy kullandığını kontrol ettiği sürece seçim iş ve işlemlerinde hiçbir şekilde suistimal olmaz. O nedenle bana gelen bende grubu bulunan tüm siyasi partilerden özellikle istirham ettim. Dedim ki gidin sandığınıza sahip çıkın. En düzgün işleyen seçim sistemlerinden biri bizde. Geliştirilemez mi? Yapılacak çok iş var ama seçim şaibeye uygun değil.”