YPG Genel Komutanlığı, 2-3 Ağustos tarihlerinde Rabia sınır bölgesi ile Ezidi bölgesi Şengal'de yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı. Çatışmalarda en az 56 IŞİD üyesi öldürülürken, çok sayıda araçları imha edildi ve bazılarına el konuldu. 4 YPG savaşçısı bu çatışmalarda hayatını kaybetti.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) 2 Ağustos'ta Rabia-Şengal hattında düzenlediği saldırılara karşı bölgeye girerek çetelerini ilerleyişini durduran YPG güçleri, son iki günü bilançosunu açıkladı. Bilançoda bugünkü çatışmalara ilişkin bilgiler yok.

ANF’nin haberine göre, YPG Genel Komutanlığı, Şengal ve Rabia'da en az 56 çete üyesinin öldürüldüğünü, çok sayıda aracın imha edildiğini bildirdi. Açıklamada, 4 YPG savaşçısının hayatını kaybettiği, biriyle bağlantının koptuğu 14'ünün de yaralandığı bildirildi.

Genel Komutanlığın açıklaması şöyle:

"-3 Ağustos günü öğlen saatlerinde Şengal'e bağlı Sinûne ilçesinde IŞİD çetelerinin Şengal dağını kuşatmaya alma girişimine müdahalede bulunan güçlerimiz burada çetelere ağır darbe vurmuş, çetelerin ilerlemesi durdurulmuştur. Aynı mıntıkadan saat 16.00 sularında tekrar giriş yapmak isteyen IŞİD çetelerini durduran güçlerimiz, burada 2 araç imha ederken, 3 adet Hammer tipi araca da el koymuştur. Bu bölgede yaşanan çatışmalarda 1 arkadaşımız şahadete ulaşırken 3 arkadaşımız yaralanmış, grubundan kopan 1 arkadaşımızdan ise haber alınamamaktadır.

-3 Ağustos günü Şengal'e bağlı Mahmudiye ve Qale Xadaan köyünde PDK peşmergelerinin bıraktığı ve halkın sağlıklı bir şekilde geri çekilmesi amacıyla güçlerimiz tarafından tutulan düzenlenen çete saldırısına sert karşılık verilmiştir. Gün boyu süren şiddetli çatışmalarda 1'i doçkalı olmak üzere 2 araç imha edilirken, 6 çete üyesi öldürülmüştür. Diğer araçlarını ve cenazelerini bırakıp kaçan çetelerin saldırı gücü kırılmıştır.Yaşanan çatışmalarda 5 arkadaşımız yaralanmıştır.

-Rojava Kürdistan'ının Til Koçer ilçesi karşısında bulunan ve Şengal'in Güney ve Batı Kürdistan'la bağlantısı konumunda bulunan Musul'a bağlı Rabia kasabasına yönelik 2 Ağustos günü gece yarısı başlayan ve 3 Ağustos günü ve gecesi boyunca süren IŞİD çetelerinin saldırıları karşısında görkemli bir direniş sergileyen güçlerimiz çetelere ağır darbe vurmuştur. Mişerfê ve Mahmudiye mıntıkasından 3 koldan düzenlenen saldırıları püskürten güçlerimiz çatışmalarda 1 panzer ve 5 askeri araç imha etmiştir. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 50 çete üyesi öldürülmüştür. Bu alanda yaşanan çatışmalarda 2 arkadaşımız şahadete ulaşmış, 6 arkadaşımız da yaralanmıştır.

- YPG güçlerimizin IŞİD çetelerine darbe vurması ardından Şengal dağının kuzeyinde bulunan Sinûn ve Rabia arasındaki yol üzerinden yardıma giden çetelere güçlerimiz müdahale etmiştir. Çok sayıda çetenin öldürüldüğü çatışmalarda 1 arkadaşımız şahadete ulaşmıştır.

-Rabia kasabasında tüm gece boyunca süren çatışmalar bu sabah saatlerinde şiddetlenerek devam etmektedir. Çatışmalar hakkında ayrıntılı bilgi daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır." (ANF)