YPG, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce bugün Telabyad'a iki kez saldırı düzenlendiğini açıkladı. Telabyad PYD ve TEV-DEM sorumlusu Ömer Eluş, Türkiye'ye karşı düşmanlık beslemedikleri için saldırılara karşılık vermediklerini söyledi.

YPG, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Telabyad'a iki saldırı düzenlediğini iddia etti. YPG Basın Merkezi, TSK'nın 24 Ekim'de Kobani sınır hattındaki YPG mevzilerine yönelik başlattığı saldırıların devam ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Türk ordusu 27 Ekim günü (bugün) saat 11.00 sularında güçlerimizin Telabyad'ın batısında bulunan mevziilerini hedef alarak ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir.  Yine bugün saat 18.15 ile 18.30 saatleri arasında Telabyad kent merkezi sınır hattında Türk ordusu akrep tipi zırhlı araçlarla devriye gezmiş ve güçlerimizin mevziilerine yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir. Ardından saat 19.30 sularında kent merkezi ve batı kırsalı sınır hattında Türk ordusunca yeniden harekete geçilerek güçlerimizin mevziileri A4 ve MG3 silahlarıyla rastgele taranmıştır."

'TÜRKİYE'Yİ KARDEŞ VE KOMŞU OLARAK GÖRÜYORUZ'

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Demokratik Halk Hareketi'nin (TEV-DEM) sorumlusu olan Ömer Eluş, TSK'nın Telabyad'a iki kez saldırdığını belirterek, şunları söyledi:

"Türk ordusu bugün öğlen ve akşam saatlerine doğru sınırı yakın bir bölgeden Telabyad'a saldırı düzenledi. Halen olay yerinde bir sürü boş kovan bulunuyor. Saldırıda herhangi bir yaralı yok. Türkiye'ye karşı bir düşmanlık beslemediğimiz için saldırılara karşılık vermedik. Mevzilerimize yönelik son 3 gündür saldırı düzenlenmesine rağmen Türkiye'yi kardeş ve komşu bir ülke olarak görüyoruz."

DAVUTOĞLU: PYD’Yİ İKİ KEZ VURDUK              

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu da PYD'yi iki kez vurduklarını açıklayarak, "Fırat'ın kuzeyine PYD geçmeyecek. Geçtiği anda da vururuz' dedik. 2 kere de vurduk. 'Türkiye sınırları ihlal edilmeyecek' dedik. Suriye helikopteri geçen sene düşürüldü. İnsansız hava aracı geçmeye kalktığında vuruldu. Türkiye'ye rağmen Suriye'de bir şey yapmak mümkün değil" İfadelerini kullanmıştı. (Sputnik)