YPG Genel Komutanlığı, "İstanbul Muhalefeti" olarak tanımlanan Suriye Kolaisyonu‘nun dün “YPG, Kürt ve Arap köylülerinin özgürlüğüne saldırıyor, onları köylerinden çıkarıyor" yönündeki beyanlarına sert tepki gösterdi.

"SURİYE KOALİSYONU FİTNE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR"

ANF'deki habere göre, Genel Komutanlığın resmi internet sayfasında  yer alan YPG açıklamasında, "YPG güçlerinin Suriye’de, Uluslararası Koalisyona bağlı hava güçlerinin desteğiyle DAİŞ (IŞİD) çetelerine karşı elde ettiği her kazanımın ardından, Suriye Koalisyonu gerçeklerden uzak açıklamalar yapmaktadır. Suriye Koalisyonu‘nun 30 Mayıs 2015 tarihli son açıklamasında doğru olmayan şeyler dillendirilmekte, bu tür gerçek dışı beyanlarla kamuoyu yanıltılarak YPG teşhir edilmek istenmektedir. Bu da tüm oluşumlarıyla Suriye halklarına karşı katliam gerçekleştiren DAİŞ’e hizmet etmektedir.

Suriye Koalisyonu bu tür halkları birbirine düşürmeyi körükleyen, birbirlerini kabul etmeyerek iç çatışmaları tetikleyecek girişimleri ve sorumsuz yaklaşımlarıyla fitne çıkarmaya çalışmakta, gerçekleri çarpıtmaya çalışmaktadır. Bu, koalisyonun Suriye halklarının barışını ve iyiliğini istemediğini de ortaya koymaktadır," denildi.

"SURİYE KOALİSYONU IŞİD'İN DİĞER YÜZÜDÜR"

Suriye Koalisyonu'nun açıklamaları ve yaklaşımlarının, "IŞİD'in bir diğer yüzünü açığa vurduğu"nun söylendiği YPG açıklamasında, şunlar ifade edildi:

"Giydikleri elbiseler ve üniformalar dışında DAİŞ ile koalisyon arasında hiçbir fark kalmamış, aynı zamanda Suriye halklarına karşı en kirli uygulamaları geliştirmekten çekinmeyen DAİŞ’ın işbirliçisi ve suç ortağı konumundadır.

YPG, Suriye’de halklar ve oluşumlar arasına hiçbir fark koymayan yegane güçtür. Bugün bile her halktan insanın saflarımıza akın ederek mücadelemizi büyütmesi bu gerçekliğin en açık ve somut göstergesidir. DAİŞ çeteleri sivil halkı kalkan olarak kullanmakta, bunu kabul etmeyenleri en vahşi şekilde katletmektedir. Bunun en son örneği, 27 Mayıs günü, Serêkaniyê’nin 45 km güneybatısında yer alan Nestel köyünde, daha öncesinde de Ebu Şaxat köyünde görülmüştür.

DAİŞ çeteleri işgal ettiği alanlardaki köy ve mezraları patlayıcı, tuzaklı mayın ve bombalarla birer ölüm tarlasına dönüştürmüştür. Bu alanlardaki kaçışını gizlemek amacıyla da onlarca asleri araç patlatmış ve her yeri ateşe vermiştir.

DAİŞ çetelerine karşı mücadele ederek onları bu topraklardan kovarken, her nedense Koalîsyon adeta “neden DAİŞ’e karşı savaşıyorsunuz ve neden bu savaşta başarı kazanıyorsunuz? DAİŞ terörrizmini sürdürsün” dercesine sakat bir zihniyetle hareket etmekte ve yeni bir taktikle ortaya çıkmaktadır."

SURİYE KOALİSYONU VE KOALİSYON ORTAĞI ENKS'YE ÇAĞRI

YPG açıklamasında,  Suriye Koalisyonu'na "yurtseverlik çizgisine dönme" çağrısı yapılırken, "Suriye halklarına hizmet etmesini, başka güçlerin halkları birbirinden uzaklaştırmayı amaçlayan yaklaşımlarından uzak durmasını temenni ediyoruz. Yine bu koalisyonun ortaklarından biri olan Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi’ni de (ENKS) koalisyona karşı tutumunu netleştirmeye çağırıyoruz," denildi.

"TÜM HALKLARI KORUYUP SAVUNACAĞIZ"

Açıklamada son olarak, "DAİŞ terörüyle savaşarak Arap, Süryani, Kürt, bölgede yaşayan tüm halkları koruyup savunacağımızı, üzerimize düşen görev ve sorumlulukları sonuna kadar yerine getirerek halklarımızın hizmetinde olacak Demokratik bir Suriye inşa etmek ve insanlık değerlerini savunmak için mücadele edeceğimizi birkez daha tüm açıklığıyla herkese duyuruyoruz," ifadeleri kullanıldı.