Kobani'deki Kürt güçleri IŞİD'in bugün doğu cephesinin tamamında tanklar, havan topları ve Grat füzeleriyle eşzamanlı ve şiddetli bir saldırı başlattığını ve kentin bir çok bölgesini bombaladığını söylüyor.

Bölgedeki savunma gücü YPG'nin basın merkezinden yapılan açıklamada "Kaniya Kurda bölgesinden Miştenur tepesinin doğu ucuna kadar uzanan alan boyunca birçok farklı noktada şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır" denildi.

Açıklamada dün gece başlayan ve sabah saatleriyle şiddetlenen çatışmalarda çok sayıda IŞİD savaşçısının öldürüldüğü 1 tank ve 2 aracın imha edildiği de kaydediliyor.

KENTİN YÜZDE 80’İ KÜRTLERDE 

Son günlerde çeşitli kaynaklardan gelen haberlerde, Kobani'deki Kürt güçlerinin son günlerdeki çatışmalarda kilit önemde alanları IŞİD'den geri alarak kentin yüzde 80'inde kontrolü ele geçirdiği belirtiliyordu.

YPG kaynakları, dün geceye kadar sağlanan ilerlemenin kuzey ve güneydoğu cephelerinde sağlandığını, kuzeydeki okullar bölgesinin ve güneydoğuda Su Deposu'ndan Miştenur eteklerine kadar uzanan bölgeden IŞİD'in tamamen püskürtüldüğünü söylediler.

'HEDEF MİŞTENUR TEPESİ'

Kobani'nin savunmasına bir peşmerge gücü ile katılan Federal Kürdistan Yönetimi'ne yakın Rudaw haber sitesi ise YPG ve Peşmerge ortak kuvvetlerinin hala IŞİD'in elinde bulunan stratejik Miştenur tepesine bir taarruza hazırlandıklarını yazdı.

Centcom (ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı) tarafından yapılan açıklamada Pazar günü Kobani'de IŞİD'e ait 11 mevzinin imha edildiği açıklanmıştı.

IŞİD Eylül ayında Suriye'nin kuzeyindeki Kobani kentine kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.

Çatışmalarda yüzlerce kişi öldü.

IŞİD'in saldırısı nedeniyle on binlerce Kobanili Türkiye'ye sığınmıştı. (BBC Türkçe)