IŞİD’in Kobanê’ye üç cepheden saldırıları devam ederken, dün gece çıkan çatışmalarda 42 IŞİD’linin öldüğü, kantonun batısında bulunan Çeloğlu köyünün de çetelerin elinden kurtarıldığı öğrenildi. YPJ ve YPG savaşçıları, kantonun güneyinde yer alan Cehdê köyünde iki IŞİD üssünü de imha etti.

KOBANÊ’DE ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENİYOR

Evrensel’in haberine göre, YPG’nin Xurus ve Cehdê köyleri arasındaki operasyonunda 5 IŞİD üyesi öldürülürken, çok sayıda IŞİD’linin de yaralandığı öğrenildi. Kantonun batı cephesinde yer alan Aşağı Şexhler köyünde bulunan IŞİD merkezlerinden biri de imha edilirken, burada 8 IŞİD üyesi öldürüldü, silahlarına da el konuldu. IŞİD üyelerinin yiyecek ambarının da imha edildiği operasyonda, yaralılar var. YPJ ve YPG’nin bu operasyonlarının devamı olan Şeyh Berho köyünde 15, Gaddaş köyünde 11, Jıdeydê köyünde ise 3 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.

IŞİD’in elinde bulunan Çeloğlu köyünü kurtaran YPJ ve YPG, Beyadiye köyü önlerine kadar yaklaştı. Doğu cephesinde devam eden çatışmalar gece boyunca sürerken, bu cephede daha çok tank ve havan atışları yapıldı.