Şanlıurfa Siverek'te 670 seçmeni bulunan Kapıkaya Mahallesi sakinleri, yollarının söz verilmesine rağmen yapılmadığını ileri sürerek boykot kararı aldı ve cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmadı.

Siverek'e 35 kilometre uzaklıktaki 670 seçmeni bulunan Kapıkaya Mahallesi sakinleri, Mart ayında yol sorunlarının çözümü için söz verildiğini ve seçim öncesi getirilen yol yapım malzemelerinin, yerel seçimlerin ardından geri götürüldüğünü öne sürerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde boykot kararı aldı.

Bugün kurulan sandıklara gitmeyen ve oy kullanmayan mahalle sakinlerinden Sadık Başaran, "Biz mahalle sakinleri olarak boykot kararı aldık. Son seçimler ile mahalleye dönüştürülen köyümüzün sorunları var ve siyasetçiler tarafından bizlere verilen hizmet sözleri tutulmadı. Mahallemizde; yol, elektrik, su ve sağlık ocağı sorunu var ama bu zamana kadar verilen sözlere rağmen sorunlarımızın çözümü noktasında adım atılmadı. İnsanlarımızın içecek suyumuz yok, hizmet gelmediği için oy kullanmayarak boykot ediyoruz. Yerel seçimler öncesi siyasiler tarafından yol söz verildi ancak yol yapımı için bırakılan malzeme seçim sonrası geri kaldırıldı. Bu uygulama ve sonrasında da çözüm için adım atılmaması üzerine bizler de boykot kararı aldık ve sandığa gitmiyoruz" diye konuştu.

Mahallede kurulan 1270 ve 1271 nolu sandıklarda İlçe Seçim Kurulu görevlileri dışında saat 13.00'e kadar oy kullanmaya kimse gelmedi. (mynethaber)