Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını belirterek, "Yollarda sollamayı, Türkiye'de de solu bitirdik" dedi.

Açılışa katılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise gelecek seçimleri değil, nesilleri düşünerek çalıştıklarını belirtirken, "Türkiye, dünyanın parlayan yıldızı olarak ifade ediliyor" dedi.

Bakan Yıldırım, Türkiye'nin ilk Yüksek Hızlı Tren İstasyonu'nun Ankara'nın Polatlı İlçesi'ndeki açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de katıldı.

Polatlı'da Hızlı Tren Garı binası içerisinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2023 yılı hedeflerinde Türkiye'yi batıdan doğuya, kuzeyden güneye demiryolu ağlarla örmek olduğunu belirtti.

Hava yolu ulaşımının imtiyazlı yolculuk olmaktan çıkarıp, halk yolculuğu şekline dönüştürdüklerini belirten Bakan Binali Yıldırım, "Bölünmüş yollarla trafikte sollamayı bitirdik. Hizmetlerimizle de Türkiye'de solu bitirdik. Sekiz yıl öncesine kadar demiryolları ihtiyaçlarının tamamını, yüzde 100'ünü yurt dışından temin ediyorduk. Bugün yurt dışına ray demiri ihraç eder hale geldik. Yüksek Hızlı Tren vagonları başta olmak üzere demiryolu ihtiyaçlarımızın tamamını Türkiye'de kendimiz üretiyoruz" dedi.

 
CEMİL ÇİÇEK: TÜRKİYE, DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise açılışta yaptığı konuşmada, Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünerek çalıştıklarını söyledi. Çiçek, "Türkiye her alanda istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türkiye Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere dünyanın parlayan yıldızı olarak ifade ediliyor. Bu sözleri biz değil, uluslararası alanda ün yapmış olan yerli ve yabancı akademisyenler söylemektedir" dedi.

Çiçek, Kurdale kesiminden sonra gazetecilerin Oda TV baskını ve Soner Yalçın'ın gözaltına alınmasına ilişkin sorularına, "Bunlar ayak üstü konuşulmaz" diyerek cevapsız bıraktı.