Başbakan Binali Yıldırım Reza Zarrab'ın itiraflarıyla ilgili,"İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de hapisten çıkmanın en kolay yolu 'satmak' diyor. 'Satarım...' Alıcısı olursa.... Buradan açıkça ifade ediyorum; bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye'yi sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini zora sokmaktır" dedi.

Başbakan Yıldırım, Sancaktepe'de Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Yıldırım, Türkiye'nin başarısını hazmedemeyenlerin çirkin saldırılarına devam ettiğini söyleyerek, "Saldırıların baş rolünde ana muhalefet partisi başkanı Kılıçdaroğlu, senaryonun koltuğunda da FETÖ var. Filmin yapımcısı küresel siyaset mühendisleri. Konu Türkiye'ye diz çöktürmek. Bunun için Kılıçdaroğlu'nun eline kağıtlar tutuşturarak Cumhurbaşkanımız hakkında itibar suikasti yapmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu, sana sesleniyorum. Siyaseten mücadele etmek istiyorsan senin karşında Cumhurbaşkanımız var. Onunla baş edemeyeceğini anladın. Ailesine, akrabalarına saldırmaya çalışıyorsun. Biz buradayız. Siyaset yapacaksan milletin karşısına çık ne söyleyeceğin varsa söyle. Bu millet Cumhurbaşkanı'na her zaman sahip çıktı, çıkmaya da devam edecek. Siyaseten ülkenin geleceği için söyleyeceği sözü kalmayan ana muhalefet genel başkanı kendinden başka partisini de bu son çıkışlarıyla uçuruma süratle sürüklüyor. Ey Kılıçdaroğlu heybende ne varsa dök de rahatla. İşi arkası yarın tefrikalarına çevirme. İşin gücün terör örgütlerinin dümeninde atıp tutmak. FETÖ'cülerin büyüsüne kapılmış gidiyorsun. Tarihe iftiracı olarak kaydedileceksin. Allah ıslah etsin" dedi.

'ÇAMUR AT İZİ KALSIN' POLİTİKASINA SON VER

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun halk oylamasını AİHM'e götürdüğünü hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Anayasa değişikliğini AİHM'e götürdün. Hadi güle güle dediler. Bu bizim işimiz değil, milletin işi dedi. Senin yüzün kızardı mı. Milli iradeye karşı dava açacaksın. Ne belge varsa götür mahkemeye ver. Çamur at izi kalsın politikasına son ver" dedi.

Türkiye'ye karşı operasyonların bir ayağının da Amerika'dan tekrarlandığını söyleyen Yıldırım, "Bir adamı almışlar konuşturuyorlar. Onun işi de karakolda doğru söyler mahkemede şaşar hesabına döndü. Korktuğu için farklı şeyler söylediğini ifade ediyor. Mahkeme deyince de 'Korktum, onun için ifademi değiştirdim' diyor. İnşallah içinde bulunduğu yanlıştan döner. Zaten kendisi de hapisten çıkmanın en kolay yolu 'satmak' diyor. 'Satarım alıcısı olursa.' Buradan açıkça ifade ediyorum. Bu dava hukuki olmaktan çıkmış tamamen siyasi şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye'yi sıkıştırmaktır. Türkiye'yi zora sokmaktır. Biz bunların nicesiyle mücadele ettik. Alnımızın akıyla çıktık. Bunların da yüzümüzün akıyla üstesinden geleceğiz. Bu davanın en hararetli takipçisi CHP bu davayı takip ediyor. Ey Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da şehitler verdik. Faillerin, alçakların davasına hiç gittin mi? Hiç o duruşmalara katıldın mı? Milliysen, yerliysen bu şehitlerin davalarına katıl, katıl. Türkiye'ye kumpas kuran, başına dert açmaya çalışan çevrelerin davalarına destek verip, onlarla beraber olmak ne milliliktir, ne yerliliktir, olsa olsa onlarla işbirliği yapmak demektir. Böylesine o davalarda yer almaları ülkemiz adına büyük tahilsizliktir. Bu komploya karış hep beraber olacak mıyız? Ay yıldızlı bayrağımızı bu küresel çetelere karşı daha hızlı dalgalandıracak mıyız? Türkiye büyük badireler atlattı" dedi