Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulu'nda seçim önergesi üzerinde yaptığı konuşmada, "Bugün karşınızda Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı olarak hitap etme onurunu yaşıyorum" dedi.

Yıldırım, "Son başbakan olarak, belki gidip dönmemek, gelip de görmemek var. Birbirimize hakkımız geçti, hakkınızı helal edin" ifadesini kullandı.

Seçim önergesi görüşmeleri kapsamında TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

Bu seçimde Türkiye geleceğini, istikrarını, istikbalini de onaylamış olacak.

Sürekli erken seçim olacak mı olmayacak mı değerlendirmeleri, toplumda geleceğin planlanmasında vatandaşın öngörüsünü de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin toplumda bir an önce geçmesi yönünde talep var. 24 Haziran Türkiye'nin 100. yıl hedefleri için önemli.

'ADAYIMIZ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR'

Bu seçimin zamansız olduğu, baskın olduğu gibi söylemlerin bir altyapısı yoktur, gerekçesi yoktur; siyasi partiler, ister muhalefet ister iktidar olsun, her an seçime hazır olmak mecburiyetindedir.

Bugün karşınızda 65. Hükümet'in Başbakanı olmanın yanında, Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı olarak da hitap etme onurunu yaşıyorum. Son başbakan olarak, belki gidip dönmemek, gelip de görmemek var. Birbirimize hakkımız geçti, hakkınızı helal edin.

Türkiye'nin son iki yılında demokrasimiz çok çetin sınavlardan geçti. Bizim adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.