Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşme öncesi Berlin-Ankara hattında gerilime neden olan, Die Welt gazetesinin Türkiye'de tutuklu bulunan muhabiri Deniz Yücel ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Yıldırım, gözaltına alınıp üzerinden tam 1 yıl geçen ancak hakkında hâlâ yazılmış bir iddianame bulunmayan Türkiye ve Almanya vatandaşı Yücel için “Ben onun kısa zaman içinde serbest kalacağını umuyorum. Kısa bir sürede gelişme olacağı görüşündeyim” dedi.

ARD isimli televizyona konuşan Yıldırım, buna hükümetin değil, yargının karar vereceğini söyledi. Yıldırım'ın televizyona verdiği röportaj, yarın yayınlanacak.

Sputnik'te yer alan habere göre Deniz Yücel'in ve Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşlarının durumunun yarın yapılacak Merkel-Yıldırım görüşmesinde de gündeme gelmesi bekleniyor. Merkel ile Yıldırım arasındaki görüşmenin yarın yerel saatle 16.00’da başlaması ve bir saat sürmesi planlanıyor. İki başbakan saat 17.00’de kameralar önüne geçerek ortak basın açıklaması yapacak ve gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.