AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi.

Görüşmede mini anayasa paketi ve CHP'nin itiraz ettiği KHK'lerin konuşulacağı belirtiliyordu.

Başbakan Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşme için saat 10.00'da AKP Genel Merkezi'ne gelen Kılıçdaroğlu'nu, makam aracından inişinde Başbakan Yıldırım karşıladı.

Yıldırım'ın AKP'deki makamında gerçekleşen görüşme 1 saat 45 dakika sürdü.

DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA 3. BULUŞMA

İki lider 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 3. kez bir araya geldi.

15 Temmuz'un hemen ardından Çankaya Köşkü'nde yapılan zirveyi, 1 Ağustos tarihinde, Kanun Hükmünde Kararnameler'den duyulan rahatısızlık nedeniyle CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşme takip etmişti.

2 GÜNDEM BAŞLIĞI

Bugün gerçekleşen Yıldırım - Kılıçdaroğlu görüşmesinin iki önemli gündem başlığı bulunuyor.

NTV'nin haberine göre; bunlardan ilki mini anayasa paketi. 3 partiden temsilcilerin oluşturduğu komisyonun çalışmaları sonrası uzlaşılan maddelerin yanı sıra liderlerin insiyatifine bırakılan maddeler de bulunuyor. İki liderin; HSYK üyelerinin nasıl seçileceğinin de aralarında olduğu bu pürüzleri masaya yatırmaları bekleniyor.

Görüşmenin bir diğer gündem maddesi de, CHP'nin Kanun Hükümünde Kararnameler'den duyduğu rahatsızlık. Ana muhalefet partisi, 1. KHK dışındaki tüm KHK'ları yarın Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağını ilan etmişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, itirazlarını Başbakan Yıldırım'a aktarması öngörülüyor.

BAHÇELİ İLE BUGÜN GÖRÜŞMEYECEK

Öte yandan bu görüşmenin ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşmesi bekleniyordu. Ancak görüşmenin olmayacağı belirtiliyor.

Başbakan Yıldırım, Bahçeli'den bugün için randevu istedi. Ancak MHP kaynakları görüşmenin bugün gerçekleşmeyeceğini, yanıt için anayasa toplantısının sonucunun bekleneceğini belirtti.