Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü”ne “Oraya gitmek için bu sıcakta mübarek ramazanda yürümeye lüzum yok ki hızlı trenle gidebilir. Sokakta adalet aranmaz” sözleriyle tepki gösterdi.

Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

Sayın Kılıçdaroğlu ne için yürüyor? Ben Enis Berberoğlu’nu ziyarete gidiyor diye duydum. Oraya gitmek için bu sıcakta mübarek ramazanda yürümeye lüzum yok ki hızlı trenle gidebilir. Hem de hızlı trenle gidebilir. Niye eziyet ediyor kendine? Sokakta adalet aranmaz. Türkiye bir hukuk devleti dolayısı ile birinci mahkeme bir karar vermiş. Bunun daha hak arama yolları devam ediyor. Dolayısı ile mahkemelerin verdiği karar beğenmesek de saygı göstermemiz lazım. Adalet mülkün temelidir.

Sayın Kılıçdaroğlu şunu unutmuş gözüküyor, şimdi milletvekiline sahip çıkmasını normal karşılayabiliriz ama unutmasın ki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu dokunulmazlıklar kaldırılırken, Enis Berberoğlu da dahil, kalkması yönünde olumlu oy kullanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Bütün partilerin, HDP hariç, oylarıyla dokunulmazlıklar kalkmıştır. Dolayısıyla bu dokunulmazlıkların kalkmasının sonucunun yargılama olacağını Sayın Kılıçdaroğlu baştan biliyor. Onun için şu anda gösterdiği tepki çok anlamlı değil, doğru da değil.

Çözüm aranacaksa çözüm yeri meclistir. Sokağa davet etmek sokakta çözüm aramak en hafif tabiriyle sorumsuzluktur. Bahçelinin açıklaması devlet adamına yakışır ifadelerdir. Provokasyon ihtimali uzak değil. Sokağa inince bu ihtimal her zaman olabilir. Ama gerekli tedbirler alınmış durumda. Ümit ederim bu meseleye burada son verirler.

Sokakta hak arandığı görülmüş değil. Sorunların çözümü meclistir. Adalet için mahkemelerdir. Cumhurbaşkanımız ne diyor? Hiç kimse görülmekte olan davaları etkileyecek mahiyette bir tutum içine giremez. Beyanatta bulunamaz. Kaldı ki Kılıçdaroğlu sıradan bir insan değil. Ana muhalefet partisinin genel başkanı. Anayasa ve hukuka en fazla saygı göstermesi gereken kendisidir. Bu yok yol değildir. Bu işten vazgeçmesini tavsiye ediyorum’ dedi.