Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin referandumdaki 'hayır' kampanyası için 'No' filminden esinlenmesine ilişkin olarak "Nere bulmuşlar ilhamı. Şili'de. Adamlar bir film yapmış, CHP de bundan medem umuyor. Şili'ye kadar uzanacağınıza Şile'nin köylerine gitseydiniz" değerlendirmesini yaptı.

"CHP ŞİLİ'DEN İLHAM ALACAĞINA ŞİLİ'YE GİTSEYDİ" 

Nerede bulmuş ilhamı, Şili'de. Adamlar bir film yapmış, CHP de bundan medet umuyoruz. Uzun yıllar halka güvenmediniz, seçkin takıldınız ama hani değişiyordunuz. Hani halkı esas alacaktınız. Şili'ye kadar uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz.

Gidip bir kahvehanede otursaydınız, bizim bilgilerin çoğunu sizlere öğretirlerdi. Kafa takılmış, farklı; kafa bu ülkeye yabancı, kafa bu halkın aklına, irfanına güvenmiyor.

Allah razı olsun, sağ olun. Artık kimse, yıllardır çöreklendiği kamuoyu kaynakları ile, meslek odaları ile siyasete ayar veremeyecek. Artık kimse dünya standartlarını aşan yatırımlara "Hayır" diyerek topluma "Geri kalın" diyemeyecek.

İki başlı yönetim biçimini değiştirerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi getiriyoruz. Cumhurbaşkanı ve yürütme uyumsuzluğu yüzünden çıkan tabloyu bu devirde kabul edemeyiz. "Cumhurbaşkanı partili olur mu" diyorlar, bal gibi de olur. Kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan, buradan kendisine selam gönderiyorum. Cumhurbaşkanımız, cumhurbaşkanı olmadan önce hem AKP Genel Başkanı hem de başbakandı.

Başbakan olarak Türkiye'yi kim imar etti, Erdoğan ve arkadaşları. Her vatandaş hizmetle buluşmadı mı? Üniversiteler yapılmadı mı? Hastaneler açılmadı mı, "Evet" mi diyeceksiniz? Tüm vatandaşlarımız yararlandı. Bölünmüş yolları hepimiz kullandık. Bütün memleket hava taşımacılığını en iyi şekilde kullandık. Hızlı tren hayali gerçeğe döndü. Şehir hastaneleri ile bir devrim yaptık. Allah aşkına bu millete, bu hizmetlerden faydalanırken partisi mi sorulurdu? Bizim seçmen ayrımı yapmamız gibi bir şey söz konusu olamaz. Hizmette siyaset olmaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, meşru erkler arasındaki koalisyonu güçlendiriyor.

Unutmayalım, bu bir referandum. Bu bir genel seçim değil. Daha önce de söyledim, şimdi de tekrar ediyorum. 16 Nisan'da sandıklara milli kimliğimizle gideceğiz. "Evet"te bereket var diyerek mührümüzü vuracağız. Tek adam safsatasına inat, tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak için "Evet" diyeceğiz. Gündem yoğun, güzel teklifler var. Vatandaşların hayatına dokunan, hayatını kolaylaştıran teklifler görüşülecek. kanunlaşacak. Neler var neler. Vergisini vaktinde ödeyenlere yüzde 5 indirim var. Latif kanaatkar ol. "