Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, eş sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez’in gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Barışın, adaletin, demokratik siyasetin sesini susturamazsınız” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada eş sözcüler Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez’in serbest bırakılması talep edildi.

Açıklamada, “Öncelikle bugünkü gözaltılar çok açık ki demokratik siyaseti esas alan HDP’nin hafta sonu yapılacak olağan genel kurul ve kongresini engellemeye yöneliktir. HDP bileşeni partilerin eş sözcü ve başkanlarının gözaltına alınması demokratik siyaseti engelleme, şiddeti ve çatışmayı esas alan siyasi iktidarın bir tasarrufudur” denildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin açıklaması şöyle:

“Yeşil Sol Parti Eş sözcülerimiz Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez bu sabah 06.30’da evlerine yapılan operasyonla keyfi olarak gözaltına alınmışlardır. Aynı saatlerde diğer HDP bileşeni partilerin başkan ve yöneticilere de evleri basılarak gözaltına alınmışlardır.

Öncelikle bugünkü gözaltılar çok açık ki demokratik siyaseti esas alan HDP’nin hafta sonu yapılacak olağan genel kurul ve kongresini engellemeye yöneliktir. HDP bileşeni partilerin eş sözcü ve başkanlarının gözaltına alınması demokratik siyaseti engelleme, şiddeti ve çatışmayı esas alan siyasi iktidarın bir tasarrufudur.

Yeşil Sol parti olarak;

Şiddeti ve çatışmayı reddeden bir anlayışla demokratik siyaseti esas alan, demokrasi, barış, adalet ve ekolojik mücadeleyi öncelikli kabul eden bir anlayışla faaliyet yürütmekteyiz ve bu tür baskı ve gözaltılar bizi bu mücadelemizden alıkoyamayacaktır.

Barışın, adaletin, demokratik siyasetin sesini susturamazsınız.

Eş sözcülerimiz Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez ve diğer HDP bileşeni partilerin yöneticileri derhal serbest bırakılmalı. Şiddet ve çatışmayı körükleyen baskı politikalarına son verilerek demokratik siyasetin yolu açılmalıdır.”

Demokrat Haber/İzmir