Hükümet Cemaat savaşında ses kayıtları ardı ardına gelmeye devam ediyor. Son olarak Başçalan isimli sosyal medya hesabında Başbakan Erdoğan'ın olduğu iddia edilen ses kaydında Milliyet’in çok tartışılan “İmralı Tutanakları” haberi ile ilgili konuşmalar yayınlandı. Erdoğan'ın konuştuğu isim gazetenin patronu Erdoğan Demirören.

Başbakan ve Demirören arasında geçtiği söylenen konuşmada, Milliyet’ten Namık Durukan’ın Türkiye gündemini değiştiren “İmralı tutanakları” haberi üzerine konuşuluyor.

Başbakan Erdoğan Demirören’i bu haberden dolayı çözüm sürecini baltalamak ve provakasyon yapmakla suçluyor.

Demirören’e ait olduğu iddia edilen sesin Başbakan Erdoğan’a "sızdıranı bulmak gerekir" şeklinde cevap verdiği duyulurken Erdoğan’ın sert bir dille “namuzsuzluk yaptınız” dediği duyuluyor.

Erdoğan Milliyet’in patronu Demirören’e, gazetesinden kimseyi yurt dışı programına almayacağım tehdidini savururken haberi yapan Namık Durukan hakkında ise “adi herif” ve “kelpaze herif” gibi ağır ifadeler kullanıyor.

Konuşmanın devamında Demirören'in “Ne yapalım” diye sorduğu duyulurken Başbakan Erdoğan’ın haberin baş sorumlusu olarak gördüğü Derya Sazak ve Namık Durukan hakkında ne gerekiyorsa onu yapın dediği duyuluyor.

Bunun üzerine Erdoğan Demirören Başbakan Erdoğan’a akşama kadar kimin sızdırdığı bilgisini kendisine ileteceğini söylüyor.

Demirören, Başbakan Erdoğan’la görüşmesinin sonlarına doğru ise ‘nasıl girdim bu işe ya, kim için’ diyerek ağlamaya başlıyor.

O ses kaydı bu linkten yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=hHBJgxgDIP4