Resmi olmayan sonuçlara göre, 7 Haziran’da İstanbul’dan 11 milletvekili çıkaran HDP’nin vekil sayısı 7’ye düştü. 3. bölge 2. sıra adayı olan Garo Paylan yerini korudu, 26. dönem mecliste göreve devam edecek.

CHP’nin İstanbul 2. bölge 1. sıra adayı Selina Doğan da meclis görevine devam edecek.

Agos'ta yer alan habere göre, 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 2. bölge 12. sıradan vekil olan Markar Esayan, 1 Kasım seçimlerinde 14. sıradan aday gösterilmişti. “Esayan’ın vekilliği tehlikede” yorumları yapılırken AKP’nin oylarını yükseltmesiyle Esayan yine sınırdan, 14. sıradan meclise girdi.

PURÇU YERİNİ KORUDU

Türkiye siyasi tarihinde meclise girmiş ilk Roman aday olan Özcan Purçu, İzmir 1. bölge 5. sıradan milletvekili olarak yerini korudu. Avrupa Konseyi'ne bağlı Avrupa Romanlar ve Göçebeler Forumu Türkiye temsilcisi. Roman Hakları Forumu (ROMFO) Yönetim Kurulu üyesi; ayrıca, Romanca bilen az sayıdaki Romandan biri.

MIHALLEMİ MİLLETVEKİLİ

Türkiye’de ilk Mıhallemi derneğinin kurucusu olan, 1 Kasım’da HDP’nin Batman 2. sıra milletvekili adayı Mehmet Ali Aslan da meclise girdi. Böylece Nüfusları 800 bin civarında olan Mıhallemiler de yeni mecliste temsil edilecek.

EZİDİ VEKİLLER

HDP’li Ezidi milletvekili adayı Ali Atalan da Mardin 4. sıradan milletvekili oldu.

Meclisin bir diğer Ezidi milletvekili, Avrupa Parlamentosu eski milletvekili, Feleknas Uca da yerini koruyarak Diyarbakır 4. sıradan meclise girdi.

DORA MECLİSTE

Mardin 3. sıradan aday olan milletvekili Süryani avukat Erol Dora da mecliste.

Azeri vekil meclise giremedi

HDP'nin Iğdır 2. sırada aday gösterdiği ve 7 Haziran seçimlerinde meclise giren Azeri milletvekili Kıznaz Türkeli, HDP Iğdır'da bir milletvekili çıkarak oy oranına eriştiği için meclise giremedi.