Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Songül Başkaya ve beraberindeki grup, "Yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da Erdoğan'dır" diyen eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, Ayhan Oğan'ın katıldığı televizyon programında sarf ettiği sözlerle 'anayasanın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez' maddelerini ve bu maddelerle kendini bulan düzeni ve sistemi yok saydığı ileri sürüldü.

Ayhan Oğan'ın "Kurulu düzeni zorla değiştirdiklerini, bunu yapmaya devam edeceğiz" diyerek anayasayı açıkça ve ağır bir biçimde ihlal ettiği ileri sürülen dilekçede, şüpheli hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'anayasal düzeni ve bu düzenin işleyişine karşı suç işlemek' gerekçesiyle işlem yapılması istendi.

Polis, suç duyurusunun ardından adliye önünde basına açıklama yapmak isteyen gruba izin vermedi. Bunun üzerine gruptakiler açıklama yapmadan dağıldı.