Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, yeni bir demokratikleşme paketi üzerinde çalıştıklarını iddia ederek, "Bu paketin özünde şunu göreceksiniz. Şiddet içermeyen her düşünce Türkiye'de serbest kalacak. Şiddete yol yok, geçit yok, ama şiddet içermeyen her düşünce daha özgür olacak" dedi.

 

Atalay, AK Parti Kırıkkale Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi'ne katıldı. Başbakan Yardımcısı Atalay, kongrenin yapıldığı salona gelişinde partililerce kapıda karşılandı.

 

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun başkanı olduğunu hatırlatan Atalay, şu anda Türkiye'de terörle ilgili en güçlü koordinasyonun yürüdüğü bir dönemin yaşandığını söyledi. Atalay, “Herkes tek vücut, yek vücut. Herkes verilen görevini en iyi şekilde yapıyor ve terörle mücadele çok başarılı şekilde yürüyor” dedi.

 

Seçimden sonra terör olaylarının hızlandığını söyleyen Atalay, 17 Ağustos'tan itibaren yurt içinde ve yurt dışında çok ciddi bir operasyon dönemi başlattıklarını söyledi.

 

Atalay, “Şu anda yurt içinde ve yurt dışında, sınır ötesinde operasyonlar etkili bir şekilde sürüyor. Bu devam edecek, kışın da kesilmeyecek. O yaz dönemi terör yapan, askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı şehit eden terör örgütüne cevabı en hızlı şekilde, en etkili şekilde veriliyor” dedi. Sadece güvenlik tedbirleriyle terör ve irtibatlı sorunları çözemeyeceklerini bildiklerini iddia eden Atalay, sosyal projelerin, demokratikleşme projelerinin devam ettiğini söyledi. Atalay, gelecek döneme ilişkin çok ciddi çalışmaları olduğunu iddia söyleyerek, hukukun dışına çıkmadıklarının iddia etti. Operasyonlarda sivil vatandaşın zarar görmediğini ve görmeyeceğini iddia eden Atalay, terör örgütü mensubunun ise cezasını gördüğünü ve göreceğini söyledi.

 

“YENİ DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ”

 

Demokratikleşmeyle ilgili yeni bir paket üzerinde çalıştıklarını söyleyen Atalay, şunları ifade etti:

 

“Bir demokratikleşme paketi üzerinde çalışıyoruz. Terörle Mücadele Kanunu'ndan, Türk Ceza Kanunu'na, yargı sisteminin hızlandırılması boyutuna uzanan yeni bir paket üzerinde çalışıyoruz. Bunu açıklamıyoruz, ayrıntıya hiç girmiyoruz, çünkü çalışma safhasındayız, ama bu demokratikleşme paketimizin önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu paketin özünde şunu göreceksiniz; şiddet içermeyen her düşünce Türkiye'de serbest kalacak. Şiddete yol yok, geçit yok, ama şiddet içermeyen her düşünce daha özgür olacak. AK Parti'nin bu misyonudur. Özgürlükleri genişletme, demokratikleşme, insan hakları boyutu bizim misyonumuzdur. O misyonumuzu da yine sürdürüyoruz, sürdüreceğiz”