Yeni İçişleri Bakanı '17 Aralık' operasyonunu değerlendirdi. Ala şunları söyledi:

"Türkiye bir ay içerisinde en büyük projelerini inşa eder, deklare eder hale geldi. Bu hangi aydı, Mayıs ayında. IMF'ye borç bitti, köprü ihalesi yapıldı. Bu bir siyasi proje midir, başka bir şey midir, bunu değerlendireceğiz.

Türkiye ilk defa, AK Parti hükümetleri döneminde yolsuzluk mücadele projesini kabul etti. Bir hadise olmuş, devletin işi budur, müdahale eder. Devletin içinde kayıt dışı çalışan olur. Devlet bunu bulur. Yüzde 1'lik kısmın zarar verme ihtimali yükseliyor. En çok yüzde 2'dir bu oran. Devlete kafa tutacak, böyle bir şey yok. Sorun ciddi. Aynı anda seçimlere yönelik, iki yıllık çalışma başlatılıyor, Siyasete yön vermek için mesele gündeme getiriliyor. Ne zaman televizyon çıktı? "Devlet" bunu neden 2 yıl önce yapmadı. Bir memur bir suçu tespit ettiği halde üstüne gitmeyi erteleyebilir mi? Bir suçu örtbas edebilir mi?"

100 MİLYAR DOLAR

Ala, "100 milyar dolarlık yolsuzluk dosyası" iddiasını şöyle yanıtladı:

"Tüm ihalelerin bedeli 40 milyar dolar. Etiler polis okulu bir şirkete peşkeş çekildi deniyor. Baktık. Yalan. Meselenin omurgası yok. Bu tezgahın bize Türkiye'ye maliyeti 104 milyar dolar.. Şimi bakalım kim dolar aldı? Bunlar ortaya çıkacak.

ERDOĞAN'IN "ÇETE" TANIMI

"Güney'de bir ilimizde vali başka olmak üzere altı ay boyunca, AK Parti, CHP, BDP diğerleri başabaş gidiyor. Devlet içindeki bir çete tamamını hakim kararıyla dinliyor. Ne gerekçe ile dinliyor. Orada kendi ittifaklarıyla siyasete dizayn vermek için bunu yapıyor. Zamanı geldiğinde aktaracağız bu dinlemeleri. Hedef sadece AK Parti değil. Diğerleri de. Tayinler olacak. Bunun içerisinde suç işleyen var. Süresi dolmuş olanlar var. Görevini ihmal ederek tuzak kuran görevlilere karşı seyirci mi kalacağız? Düzenlemelere bakın, en üstten aşağıya dinliyorsunuz, bunların haberi yok. Ama medyanın haberi var. Herkes kurallara uymak zorunda. Yargı da kurallara uymalı. Rüşvet ve yolsuzluk varsa ilk buna AK Parti çıkar. Bu neredeyse bir hükümet darbesi. Kime hizmet ettikleri çok belli." (Gerçek Gündem)