Yeni Adalet Bakanı AKP Milletvekili Abdulhamit Gül’ün, AKP'de Genel Sekreterliği yaptığı yaptığı dönemde HDP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamaları tartışmalara neden olmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun  ''Milli Güvenlik Sorunu' olduğunu öne süren Gül, HDP'lilere de "Size etek giydirip gezdiririz ama bu ülkeyi böldürmeyiz" diyerek tehditlerde bulunmuştu.

İşte Gül'ün o konuşması:

"Şimdi çıkmışlar 'çocuklar ölmesin', 'Barış olsun' diyorlar. Çocuklar ölmesin diyenler, çocukları ölüme gönderiyor. 13 yaşındaki çocuğu, 2 aylık bebeği öldürenler, sanki masummuş gibi çıkıp 'Çocuklar ölmesin' diyor. Bari alnındaki kanı sil de sonra çık çocuklar ölmesin de. Bunlar, bu kadar yüzsüz. Çocuklar ölmesin diyor ama küçücük çocuğun eline silah veriyor. Yahu o çocuğun elinde kitap olması lazım. Bölge halkına en büyük zulmü yapan anlayışı şiddetle kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız 'Dünyayı başlarına yıkacağız' dedi. Eş başkan bozuntusu da çıkmış 'bu lafı yediririz' diyor. Senin her gün Mecliste gerilla diye bağırdığın ve erkek diye gezinen teröristler, etek giyip geziyorlar. Bu ülkede vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı sokakta bulmadık, size de yedirmeyeceğiz. Size etek giydirip gezdiririz ama bu ülkeyi böldürmeyiz."

(Kaynak: ABC)