Son günlerde birbirine benzer şekilde yaşlı Ermeni kadınlara yönelik gerçekleşen saldırılar Meclis gündemine taşındı. Aynı saldırgan tarafından yapıldığı belirlenen saldırılarda 1 kadın katledilirken 4’ü de ağır yaralanmıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şunları dile getirdi:

İstanbul Samatya’da yalnız yaşayan 87 yaşındaki T.A. isimli Ermeni kadın yurttaşımız 2012 yılının Aralık ayı başında saldırıya uğradı. Evinden içeri girerken arkasından yaklaşıp yumruk atıp boğazını sıkarak, ziynet eşyalarını çalan, T.A.’nın bir gözünü kaybetmesine yol açan saldırgan kimdir, yakalandı mı?

Yine Samatya’da Maritsa Küçük adlı 85 yaşındaki kadın tek başına yaşadığı evinde 28 Aralık 2012 tarihinde vahşice bıçaklanarak öldürüldü. Maritsa Küçük’ü öldürerek üzerindeki ziynet eşyalarını alan saldırgan kimdir, yakalandı mı?

Samatya’da son olarak 22 Ocak Salı günü 17.00 civarında yalnız yaşadığı giriş kattaki dairesine girdiği sırada 80 yaşındaki Sultan Aykar, baştan aşağı siyah giyinmiş maskeli, 35 yaşlarında kır saçlı bir kişi tarafından darp edildi. Yaşlı kadının çığlıkları duyan komşuların yetişmesi üzerine, kaçarak olay yerinden uzaklaşan saldırgan kimdir, yakalandı mı?

Son 50 gün içerisinde özellikle yalnız yaşayan yaşlı Ermeni kadın yurttaşlarımıza yönelik olan ve ikisi cinayetle sonuçlanan bu saldırılar arasında bir bağ var mıdır? Bu saldırılar bireysel midir, örgütlü müdür? Soruşturmayı nöbetçi savcılık mı yoksa terörden sorumlu özel yetkili savcılık mı yürütmektedir? Samatya’daki yurttaşlarımızın güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için hangi önlemleri aldınız? (Demokrat Haber)