AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Anayasa çalışmalarını AKP ile MHP'nin birlikte yürüttüklerini, anlaşma sağlanması halinde metnin paylaşılacağını söyleyen Aktay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'deki ‘FETÖ'cülerle ilgili iddialarına da yanıt verdi.

Partisinin ‘FETÖ’ ile mücadele konusunda tertemiz olduğunu savunan Aktay, parti olarak "kandırıldığımızı çok da kabul etmiyoruz." dedi.
 
Aktay'ın, MYK sonrası yaptığı açıklamanın bir bölümü şöyle:
 
"Biz hiçbir şekilde onlarla bir grup olarak, bir yapı olarak, bir terör örgütü olarak iş birliği yapmadık. Onların bir örgüt oldukları 17 Aralık'ta ortaya çıktı, böylesine tehlikeli, böylesine saldırgan, böylesine kendi özel gündemlerine sahip ve birbirleriyle irtibatlı, tehlikeli bir yapı oldukları 2013'ün 17 Aralık'ında ortaya çıktı. Ortaya çıktığında AK Parti olarak onlara gerekli mücadeleyi verdik. Biz onlara karşı bu mücadeleyi vermeye başladığımız anda CHP'nin onları sahiplendiğini gördük. Sahiplenmekle kalmadı onlarla bir ittifak içerisine girdi, onlarla bile bile bir ittifakın içerisine girdi."

Aktay, "kandırılmış" olduklarını kabul etmediklerini söyleyerek, "Biz o günlerde bir suç işlememiş olan, doğal olarak bütün işlerini, bütün faaliyetlerini yasal zeminde yaptıklarını gösteren bir yapı için, 'kandırıldık' demeyiz. Bugün herhangi bir insan, herhangi bir grup, herhangi bir sivil toplum kuruluşunun gelecekte bir suç işleme kapasitesi, potansiyeli elbette vardır. Ama biz suç işlememiş insanları, suç işleme ihtimalleri vardır diye peşin peşin onları yargılama hakkına sahip olamayız. Eğer 15 Temmuz'da bu darbe teşebbüsünü yapmamış olsalardı bile onlara karşı öyle çok da fazla yasal bir zeminde tedbir alma imkanımız olmazdı zaten" ifadelerini kullandı.