CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van’ın Başkale ilçesinde IŞİD’in Kobani saldırıları protestoları sırasında göstericilere “Yaşasın IŞİD” diye bağırdığı belirtilen polis memuruyla ilgili yasal soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle, Türkiye’de yaşanan Kobani eylemlerine ilişkin meclise soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’un yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

- 7 Ekim 2014 günü IŞİD terör örgütünün Kobani’ye saldırılarının Van Başkale ilçesinde protestoları sırasında göstericilere ‘Yaşasın IŞİD’ diye bağıran polis memuru ile ilgili yasal soruşturma başlatılmış mıdır? Bu polis memuruna ‘Yaşasın IŞİD’ diye bağırması, provokasyonda bulunması için bir talimat mı verilmiştir?

- 7 Ekim günü Batman’da ellerinde pompalı tüfekler ve domuz bağları ile güpegündüz terör estiren kişiler kimdir? Bu kişilerin Hizbullah terör örgütü ile bağları var mıdır?

- Ellerinde pompalı tüfekler ve domuz bağları ile terör estiren kişilerden kaçı gözaltına alınmış ve Yetkili Savcılıklara sevk edilmişlerdir?

- Ölümlerle ilgili olarak Yetkili Savcılıklarca soruşturmalar başlatılmış mıdır?

- Yaşamını yitiren yurttaşlardan kaçı polis kurşunu ile yaşamını yitirmiştir?