Kobani Hükümeti Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada uluslararası topluma destek çağrısı yapılarak, "Uluslararası toplum yaşanacak olası bir katliamın önüne geçmek için ve Kobani merkezinde bulunan sivilleri ölümden kurtarmak için müdahalede bulunmalıdır. Burada yaşanacak bir katliamdan uluslararası toplumun sorumluluğu olacaktır" denildi.

Kobani Hükümeti Başkanlığı'ndan IŞİD’in  Kobani'ye yönelik saldırılarına ve kentte yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklama yapıldı.

IŞİD‘in olası katliamının önüne geçmek için uluslar arası topluma yardım çağrısının yapıldığı açıklama şöyle:

"Kobani merkezi IŞİD çetelerinin vahşi saldırılarıyla karşı karşıyadır. Dünyanın bir çok bölgesinden gelen binlerce IŞİD çetesi ağır silahlarla kent merkezine saldırıyor. 22 gündür Halk Savunma Birimleri'nin bu çetelere karşı tarihi direnişi sürüyor. Tarihinde eşine ender rastlanır bir direniş sergilenmektedir. Kobani direnişi göstermiştir ki, Kobani halkı ve savaşçıları kenti terk etmeyecektir. Hükümetimiz tüm dünya kamu oyuna ve uluslar arası güçlere yardım çağrısı yapmasına rağmen şuana kadar hiç bir güç bu çağrımıza cevap vermemiştir. Kobani'ye yönelik saldırıların yarattığı katliam riski nedeniyle tüm uluslar arası güçlere, Kürdistani güçler ve Kürdistan halkına sesleniyor; bu çelere müdahale edilmeli ve binlerce sivil halk katliamdan kurtarılmalıdır. Olası bir katliamda uluslar arası güçler ve toplumun da sorumluluğu olacaktır." (Özgür Gündem)