Bülent Arınç 'ın, bazı AKP'lilere yönelik 'Gıybet' ve 'Çoluk çocuk' içerikli sözlerine Başbakan Erdoğan'ın siyasi baş danışmanı Yalçın Akdoğan'dan eleştiri geldi.

Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan açıklamasında, "Gıybet ulvi amaç taşıyan bir kişinin karakterinde yer bulamaz... En son üye, ilk günkü üye kadar AK Partilidir." ifadelerine yer verdi.

'KULİSÇİLİK YAPAN KENDİ KAYBEDER'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde AKP içinde bazı kişilerin kulis yapmasını eleştirerek, "Çok gıybet yapıyorlar, çok dedikodu yapıyorlar. Bunlar bir elinden tutulup milletvekili yapmış arkadaşlarımız da olsa onlara tavsiyem şudur: Bu işlere fazla karışmayın. Kimsenin ismi üzerinden siyaset üretmeyin. Kulis yapmayın, fikrinizi söyleyin." şeklinde konuşmuştu.

"AK Parti içinde lobicilik, kulisçilik, ekipçilik yapılmaz." diyen Akdoğan, Star'daki yazısında "Kin, hırs, ayak oyunu, yalan, gıybet ulvi amaç taşıyan bir kişinin karakterinde yer bulamaz... AK Parti içinde lobicilik, kulisçilik, ekipçilik yapılmaz, yapan kendi kaybeder." dedi.

Arınç'ın, "Bilin ki biz AK Parti'yi sokakta bulmadık bu parti bir karar verecekse bunu böyle çoluk çocuk işine bırakmayız" sözlerine de tepki gösteren Akdoğan, "En son üye, ilk günkü üye kadar AK Partilidir. En düşük makamdaki kişi, yüksek makamdaki kişi kadar, en genci en yaşlısı kadar değerlidir, saygındır." yazdı. (samanyoluhaber)