Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan AK Parti Altındağ İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Akdoğan, “HDP, CHP, MHP nasıl Meclis’i eylem alanına çevirdiler. Nasıl kol kola hareket ediyorlar. Açıkça söylüyorum: Bu cephenin arkasında yine vesayet odakları var, paralel yapı var. Onlar çalıyor, onlar oynuyorlar” dedi.

İç Güvenlik Paketi görüşmelerine ilişkin konuşan Akdoğan: “HDP, CHP, MHP nasıl Meclis’i eylem alanına çevirdiler. Nasıl kol kola hareket ediyorlar. Nasıl statüko cephesi kurdular, izliyorsunuz. Açıkça söylüyorum: Bu cephenin arkasında yine vesayet odakları var, paralel yapı var. Onlar çalıyor, onlar oynuyorlar” dedi.

Akdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

ÇÖZÜM SÜRECİ

“Çözüm sürecinde hükümetin iradesi ve kararlılığının tam. Ama biz aynı kararlılığı, dürüstlüğü, iradeyi herkesten görmek istiyoruz. Bu mesele, seçim hesaplarına kurban edilecek bir mesele değildir. Biz meseleyi seçim hesaplarıyla ucuz siyasi hesaplarla ele almıyoruz.

“On binlerce insan hayatını kaybetmiş, akan kan dursun diyoruz, akan göz yaşı dinsin diyoruz, analar ağlamasın diyoruz. Bu, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için, bekası için bu sorunlardan kurtulmamız gerekiyor. Bu yüzden bu süreci başlattık.

“Bülent Bey’in dediği gibi top bir süredir HDP’nin sahasında. HDP top çeviriyor 4 Şubat’tan beri Kandil de topu patlatmaya çalışıyor. Bakalım ne olacak göreceğiz ama hükümet durduğu yerde kararlı bir şekilde dimdik durmaya devam ediyor.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

“HDP, CHP, MHP nasıl Meclis’i eylem alanına çevirdiler. Nasıl kol kola hareket ediyorlar. Nasıl statüko cephesi kurdular, izliyorsunuz. Açıkça söylüyorum: Bu cephenin arkasında yine vesayet odakları var, paralel yapı var. Onlar çalıyor, onlar oynuyorlar.

“Çünkü biliyorlar ki bu reform paketi yasalaştığında Türkiye’de darbeler dönemi tarihi karışacak, vesayet özlemleri suya düşecek. İster derin devlet yapılanmaları ister paralel devlet yapılanmaları ister KCK türü yapılanmalar, onların hiçbirine eyvallah etmeyiz. Hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak. Bu yüzden vesayetçi anlayışın safında kümelenmiş durumdalar.

Kamu düzenini güçlendirecek güvenlik tedbirlerinin geliştirilmesi büyük oyunları bozacak bir adımdır. Bu yüzden çok rahatsızlar. Farklı amaçlarla farklı korkularla işbirliği yapıyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok.

“Vesayet de darbecilik de paralelcilik de bu ülkede bitecek. Sadece milletin iradesi hakim olacak. Hukuk galip olacak, demokrasi kazanacak, milli irade üstün olacak. Başka yol yok. Bu paketi özgürlüklere karşı bir düzenleme gibi takdim ediyorlar.

“Hükümetin farklı görüşlere tahammül edemediğini söylüyorlar. Evet, Türkiye’de tahammül, sindirememe, hazımsızlık sorunu var. Ama bu hükümetin değil, bu seçkinlerin tahammülsüzlüğüdür. Elitleri, jakobenlerin, kendisini beyaz, asil, ayrıcalıklı görenlerin tahammülsüzlüğüdür.

“Halkın değerlerini hor gören, toplumun gerçeklerini kabullenmeyen, çoğunluğun düşüncelerine, farklılıklarına saygı duymayan mutlu azınlığın ürettiği bir sorundur bu.”

(İMCTV)