İSTANBUL - İstanbul Bağımsız Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Bir vekil eksik olsa dahi Meclis'e gitmeyeceğiz. Halkın verdiği ruhsatın erbapları bir araya gelip tamamlana kadar burada kalacağız" dedi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Altan Tan ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "KCK davası"ndan Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Mehmet Hatip Dicle'yi ziyaret etmek için cezaevine gitti.

Yaklaşık bir saat süren ziyarette, Dicle ve Aktaş'la görüşen Tan ile Önder, cezaevi çıkışında ziyarete gelen tutuklu yakınları tarafından "Amed sizinle gurur duyuyor" sloganıyla karşılandı. Bunun üzerine Tan tutuklu yakınlarına, "Asıl gurur duymamız gerekenler şuanda burada cezaevindeler" dedi. 

Hatip Dicle'nin durumunu değerlendiren Önder, "Bu kadar seri bir şekilde ve son gün telaşıyla bunu yapmak anlamsızdır. Siyasi iktidar meselede sürekli belli irade beyanlarına takılıp duruyor. Önce bir hukuksuzluk yapıyorlar, sonra kendi yaptıkları hukuksuzluğu geri aldıkları zaman sanki barış ve demokrasi adına çok büyük bir şey yapmış gibi oluyorlar. Bu da artık bıktırıcı olmaya başladı. Cari oyun yüzde 20'sinden fazlasını almış iki vekil arkadaşımızdan bahsediyoruz. Blok olarak tavrımız bir arkadaşımız bile eksik olsa Meclis'e gitmeyeceğiz. Onları da alarak hep birlikte Meclis'e gideceğiz. Türkiye halkları hep birlikte bu ruhsatı verdi. Bu ruhsatın erbapları bir araya gelip tamamlana kadar burada kalacağız" diye konuştu.

Önder'in ardından konuşan bloğun Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yaşanan hukuksuzluklara ilişkin Cuma günü blok bileşenleri olarak Diyarbakır'da toplanacaklarını ve konuyu değerlendireceklerini söyledi. Tan, şöyle konuştu: "Yıllardır hayatı bu halka zindan edenler artık vazgeçsinler. Artık bizimle oynamasınlar. Akıllarını başlarına alsınlar. Bugün bu halkın artık hapis, zindan, işkence, baskı, ölüm, faili meçhul başına gelmeyen şey kalmadı. Bu saatten sonra onlar korksunlar. Bundan sonra aklıselim galip gelsin. Bu oyunu oynamaktan vazgeçsinler. Bunun ne hukukla, ne vicdanla, hiçbir şeyle açıklaması yok. Akıllarını başlarına alsınlar, bu işten zararlı çıkarlar."

ANF