CHP Genel Başkanı Yardımcısı Adnan Keskin, Keskin Mustafa Sarıgül'le toplantı sonrası açıklama yaptı.

Konuşmasında AKP'ye yönelik eleştirilerini dile getiren Keskin, "Mustafa Sarıgül'ün CHP'nin dışında kalması sömürünün evrensel kuralı olarak böl-parçala-yok et hükmünün işletilmesidir" dedi.

Keskin, "Bu oyunu bozma zamanı gelmiştir. Sosyal demokratlar olarak geçmişte yaşadığımız tartışmaların oluşturduğu tortulara tutsak olmak bize yakışmaz. Biz yaşadığımız olumsuzlukları insanımız için elimizin tersiyle iterek barış içinde aydınlık bir Türkiye adına elimizin tersiyle itmeye mecburuz, mahkumuz. Hiçbirimizi bir diğerini öteleştirme hakkına sahip değiliz. Tam tersine bu zorba iktidardan kurtulmak için birbirimizi sevmeye saymaya mecburuz. Bu neticeye ulaşmak için bir yıldız gibi parlayan Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye dönme kararını kutlamaya geldik. Aydınlık Türkiye geleceği için uzatın ellerinizi, sarılınız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Anadolu'nun soluk benizli insanlarının yaşaması için verdiğimiz mücadele" şeklinde konuştu.

Keskin'in ardından mikrofonu eline alan Sarıgül, "Barış için, demokrasi için, Türkiye'nin geleceği için bizi onurlandıran CHP'nin temel direği Adnan Keskin'i saygı ve sevgiyle bir kez daha selamlıyoruz. Şişli'den İstanbul'umuza hiçbir siyasi parti gözetmeksizin yurttaşlarımızın yüzde 50'sini değil, Rabb'im izin verirse Adnan Keskin ile birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız. Perşembe günü hayırlı bir gündeyiz. Hayırlı haberleri dünyanın her noktasında barış, demokrasi diyen, başı açık olan da bizim, başı kapalı olan da bizim diyen bütün yurttaşlarımıza şu müjdeyi veriyorum ki; bundan sonra inşallah bütün siyasi partilere oy veren yurttaşlarımızla birlikte İstanbul'da kin nefret dönemi bitecek, demokrasi dönemi başlayacak" şeklinde konuştu.