Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin açıklamasının ardından, parti içerisinde karşıt görüşler yükseliyor. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut Okyay yürüyüşe destek açıklaması yaparken, partinin diğer Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Keskin de görevinden istifa etti.

Odatv’nin haberine göre, Perinçek’in 'Adalet Yürüyüşü'yle ilgili "Bu yürüyüş CHP’nin bonzaisidir" açıklamasın karşılık Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yargıtay Onursal Üyesi Mehmet Turgut Okyay da Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuştu ve Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi.

Bu arada Perinçek'in yürüyüşle ilgili açıklamalarının ardından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Keskin istifa etti.

Keskin, Perinçek'e gönderdiği mektubunda istifa kararının nedenine ilişkin şu ifadeler yer aldı:

'Yargının Türkiye'de altın devrini yaşadığı' görüşünüzü ısrarla vurgulayarak, Türkiye'de adalet konusunu yalnızca FETÖ ve PKK terör örgütleri bakımından değerlendiriyorsunuz. Oysa Adalet, bağımsız ve tarafsız yargıyı, bunun vazgeçilemez önkoşulu olarak da kuvvetler ayrılığını, hukuk devletinin işlerliğini ve toplumun tüm alanlarını kapsayan bir konudur.

'AYM, YARGITAY VE HSYK, HÜKÜMET GÜDÜMLÜ KONUMA GETİRİLDİ'

Yapılan düzenlemelerle, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Hakimler Savcılar Kurulu üyelerin nasıl atanacağı ve bu kurumların nedenli Cumhurbaşkanı ve hükümet güdümlü konuma getirildiği ve getirilmekte olduğunu, sizin de çok iyi bildiğinizden kuşku duymuyorum. Çok sayıda mahkeme kararı da bunun en açık kanıtıdır. OECD 2015 raporuna göre, Türkiye'de yargıya güven 2007'de yüzde 67 den 2014'de yüzde 48'e gerilemiştir. Günümüzde bu güvenin yüzde 30'ların da altına düştüğü belirtiliyor.

‘YÜZBİNLERCE KİŞİYİ TERÖR ÖRGÜTÜ YANLISI OLARAK SUÇLUYORSUNUZ'

2.7.2017 tarihli "İç cephede görev yapan yargının yanında olmak" başlıklı Aydınlık'taki yazınızda; "Kimler niçin şikayetçi, kimler niçin 'Adalet bitmiştir' diye bağırıyor? ABD güdümlü Fettullahçı gladyo'nun ve PKK terör örgütünün temizlenmesi, kimleri niçin bu kadar telaşa düşürüyor? Kimler milletin lanetini göze alarak, PKK/HDP ve FETÖ ile uygun adım yürümektedir?" diyorsunuz. Burada açıkça bu yürüyüşe katılan ve katılacak olan yüz-binlerce kişiyi, terör örgütleri yanlısı olarak suçluyorsunuz. Çok üzülerek söylüyorum, AKP Genel Başkanı ve hükümet yetkilileri de adalet yürüyüşüne katılanları eşdeğer sözlerle eleştirmektedirler. Bu politikayı ve yaklaşımı benim kabul etmem asla olası değildir.

'BU TARİHİ YÜRÜYÜŞE BİR MİLYONUN ÜZERİNDE İNSAN KATILACAK'

Daha önce bu yürüyüşe halkın desteği olmayacağını ve yürüyüşte Türk bayrağı olmadığını açıkladınız. Oysa 111 metre uzunluğunda Türk bayrağıyla yürünüyor ve hiç kuşku duymuyorum ki, bu tarihi yürüyüşe baştan sona bir milyonun üstünde insan katılacaktır. Ayrıca Türkiye'nin dört bir yanında Adalet yürüyüşüne destek yürüyüşleri de yapılmaktadır. Bunlardan biri de benimde katıldığım Burhaniye'de yapıldı."