HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban ve İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları, Hatuniye Mahallesi’nde seçim bürosu açılışına katıldı.

Adana ve Mersin’de HDP bürolarına yapılan bombalı saldırılara sert tepki gösteren Botan, Kürt halkının bu saldırılara yabancı olmadığını, bu saldırıları 90’lı yıllardan iyi hatırladıklarını söyledi. AKP’yi bu tür oyunlardan vazgeçmeye çağıran Botan, “Bu yol ne insanı ne ahlaki ne de vicdanidir” dedi.

KAYMAKAMLIKTAN MUHTARLARA TEHDİT

Evrensel'deki habere göre, Gürpınar’da kaymakamlık tarafından muhtarların tehdit edildiği iddialarına ilişkin de konuşan Botan, “Gürpınar Kaymakamını uyarıyoruz. Eğer kaymakamsan görevine göre davran. Yok değilsen bunu açıkla. Kimsenin haddine değil muhtarlarımız toplayıp, tehdit ederek, halkımızın iradesinde müdahale etmek” dedi.

Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban da Saray Kaykaymakamı tarafından da muhtarların tehdit edildiğini söyledi; “Saray kaymakamı muhtarlardan AKP’ye oy vermelerini isteyip, HDP’ye oy verirlerse köylerine hizmet gitmeyeceği tehditinde bulundu. Kaymakamı devlet görevini yapmaya çağırıyoruz. Kendi görevini yap, sen AKP’nin il ya da ilçe yöneticisi değilsin. Bu halkın vergileri ile maaş alıyorsun. Halkın seçtiği muhtarları tehdit etmek senin görevin değil. Yerini bil” dedi.