Tekirdağ'da valilik emri ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mitingine öğretmenlerin katılmasının istenmesinin ardından benzer bir olay da Çorum'da yaşandı.

Gamze Kolcu'nun Hürriyet'te yer alan habere göre Çorum Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun’un imzası ile okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, “Cumhuriyet Meydanı’nda Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’ın katılımı ile gerçekleştirilecek olan toplu açılış törenine tüm okul müdürlerimizin ve dersi olmayan öğretmenlerimizin katılımının sağlanmasının rica ederim” denildi.

Eğitim-Sen Çorum Şubesi konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“15 Mayıs Cuma günü Adalet eski Bakanı AKP Milletvekili Bekir Bozdağ, toplu açılış töreni için Alaca ilçesine geldi. Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun da toplu açılış töreni öncesinde imzası ile okul müdürlerine duyuru yazısı çıkardı. 14.05.2015 tarihli yazıda bütün idareci ve öğretmenlere imza karşılığı duyurulmasını istendi. Yazıda, ‘Cumhuriyet Meydanı’nda Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’ın katılımı ile gerçekleştirilecek olan toplu açılış törenine tüm okul müdürlerimizin ve dersi olmayan öğretmenlerimizin katılımının sağlanmasının rica ederim’ denildi.