Urfa Valiliği, sabah saatlerinde Kobani’de yaşanan IŞİD saldırısına ilişkin açıklama yaparak IŞİD’lilerin Türkiye üzerinden geçtiği iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Kobani kent merkezine IŞİD tarafından sabah 05.00 sıralarında intihar saldırısı düzenlendi, sivil halkın üzerine ateş açıldı ve ilk belirlemelere göre çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 12 sivilin hayatını kaybetti, en az 71 kişi de yaralandı.

Urfa Valiliği, saldırıyı gerçekleştirilen IŞİD’lilerin Türkiye üzerinden geçtiği iddialarına ilişkin açıklama yaparak IŞİD’lilerin Türkiye üzerinden geçtiği iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Valilik, “DAEŞ militanlarının Türkiye üzerinden Kobani’ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye’nin Cerablus kentinden Kobani’ye sızdığını ispatlamaktadır” dedi.

İMC TV'de yer alan habere göre, Urfa Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

“DAEŞ terör örgütü militanlarının bu sabah saat 05.00 sıralarında Kobani’ye sızdığı ve bir araç patlattığı bilgisi edinilmiştir.

“Patlama sonrası yaralanan 41 kişi Suruç Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Hastaneye getirilen yaralılardan biri hastanede hayatını kaybetmiştir. Diğer yaralıların tedavileri Suruç Devlet Hastanesinde devam etmektedir.

“DAEŞ militanlarının Türkiye üzerinden Kobani’ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye’nin Cerablus kentinden Kobani’ye sızdığını ispatlamaktadır. Buna ilişkin görüntüler de en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır.

“Bölgedeki hassas durumu provoke etmek isteyenler olabileceğinden bütün halkımızı sağduyuya davet ediyorum.”