İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Vali Mutlu, Gezi Parkı olaylarının yıldönümü sebebiyle Taksim’de toplanılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Vali Mutlu, Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde Taksim’de toplanma çağrısı yapıldığının hatırlatılması üzerine, “Geçen yıl Haziran’da yaşanan süreçleri biliyoruz. O süreçten bize çok güzel hatıralar kalmadı. Şehrimiz adına, ülkemiz adına, insanımızı adına üzüntü duyduğumuz şeyleri birlikte yaşadık. Biz geriye dönüp baktığımıza bu üzüntülerin tekrarlarını arzu etmiyoruz. Hiçbir zaman bu ülkenin huzuru ile, bu şehrin güvenliği ile geçmiş dönemde yaşandığı gibi sıkıntıya sebebiyet verilmemesi gerekir. Bu noktada hepimizin üzerine düşen görevdir” dedi.

‘MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

Taksim Dayanışma Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının çağrılarını yakından takip ettiğini söyleyen Mutlu, “Elbette ki yapılmış olan açıklamaları takip ediyorum. Bu tür olumsuzluk arzusu içerisinde olabilecek dar bir çevrelerin yapabilecekleri yanlış uygulamalar olursa onlara müsaade etmeyeceğiz. Her zaman ifade ediyorum. Sayıca küçük olan gruplar, farklı emellerine ulaşmak için tevessül edebiliyorlar, bununla ilgili tedbirleri alacağız” şeklinde konuştu.

‘GEZİ PARKI’NI KAPATMIYORUZ TEDBİR ALIYORUZ’

Vali Mutlu, Gezi Parkı ve Taksim’in hiçbir zaman vatandaşlara kapatılmadığının altını çizerek, “Biz Gezi Parkı’nı ve Taksim’i hiçbir zaman kapatmıyoruz. Şayet bir sıkıntı olay yaşanırsa o bölgede güvenliği temin etmek için birkaç saatlik süreçler oluyor. Tedbirler alınabiliyor. Arzu ediyoruz ki ifade ettiğimiz tarihte tam gün Taksim Gezi Parkı halkımız tarafından ulaşılabilir olsun. Bu bölgede güvenliği sıkıntıya düşürecek durumlarla ilgili tedbirler alırız. Gönlümüz Taksim’in de Gezi Parkı’nın da şu an olduğu gibi halkımız tarafından yoğun şekilde kullanılması” ifadelerini kullandı. (Sözcü)