İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sendika temsilcileriyle görüştü. Görüşme sonrası ilk açıklamayı yapan DİSK Başkanı Kani Beko, "Vali, kutlamaların Taksim dışında başka yerlerde yapılmasını önerdi ama biz Taksim'de kutlama yapmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

‘YENİKAPI MEYDANI'NI ÖNERDİK’

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaptığı açıklamada "1 Mayıs kutlamalarının Taksim yerine Yenikapı Meydanı'nda yapılmasını önerdik" dedi.

Hüseyin Avni Mutlu; ‘’ Yenikapı ile ilgili mesajımızı kanaatimizi ilettim. Bize resmi müracaat olursa bunu hiç beklemeksizin cevap vereceğimi de söyledim. Kamuoyunun merak ettiği husus olduğu için açıklama yapmak durumundayım. Yenikapı dışında herhangi bir alternatif söz konusu olmayacaktır. Kazlıçeşme de olabilir ama bizim için Yenikapı mükemmel bir bölgedir. Ulaşım için destek de verebileceğimizi söyledik. Bizden destek istedikleri her alanda da yardımcı olmak istediğimizi söyledim.

Kazlıçeşme'yi geçen yıl da teklif ettik kabul etmediler. Ancak bu yıl Yenikapı bitmiş olduğundan dolayı tavsiye ediyoruz. Artık Kadıköy de Maltepe'nin ardından miting alanı olmaktan çıkacaktır. Ortaklaşmaya ihtiyacımız var bunu da yapacakları müracaatta açıkçası ilgili arkadaşlardan beklediğimi kendilerine ilettim.

Yenikapı dışında herhangi bir talep olursa vereceğim cevap olumlu olmayacaktır. Çelenk sunma Kazancı Yokuşu'nda sembolik anma töreni Yenikapı'da da güzel ve bizim de destek vereceğimiz 1 Mayıs etkinliğinin bayram havasında geçmesi temennimizdir. Önümüzde bir süreç var. Sağduyunun her zaman hakim olmasını dilerim bunu da son ana kadar gönlümde muhafaza etmek isterim. Devlet aldığı kararları uygulamakla mükelleftir. Ben de Türkiye Cumhuriyeti'nin Valisi olarak alınan kararları sonuna kadar uygulamakla mükellefim. Arkadaşlarımız bununla ilgili elbetteki çalışacaklardır. Böyle bir günde şayet karşılaşılacak olumsuzluklar olursa da bunu en iyi şekilde yönetebilmek ve kimseyi üzmeyecek şekilde arkadaşlarımızla 1 Mayıs'ı yakınen takip etmiş olacağız. Şehrimizin hayatı artık olması gereken modelin yeni yapılmış olan miting alanlarında tezahürüdür. Hedefimiz budur. Onun için diyorum ki her türlü desteği vermeye hazırız.

 Niyetimiz 1 Mayıs'ın mutlaka ve mutlaka iyi kutlanmasıdır. Nihayetinde hepimiz bu ülkenin emekçisiyiz. Hepimiz emekçiyiz. Emeğin çok kutsal olduğunu ve alın terinin karşılığının kurumadan ödenmesinin gerektiğini kutsal bilen bir gelenekten geliyoruz hepimiz.. Tüm arkadaşlar benimle görüşebilirler ancak hiç bir şekilde kararımızdan vazgeçmeyeceğimizi bildirmek isterim.

Biz 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz. Hukukun içerisinde doğru olan kararlı güvenlik tedbirlerini alacak ve titizlikle uygulayacaklar. Biz emekçi kardeşlerimizle karşı karşıya asla gelmek istemeyiz. Devletin karşısına çıkacak her türlü güçle mücadele etmek asli görevimizdir. 1 Mayıs'ın şimdiden emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun. Hedefimiz en iyi şekilde 1 Mayıs'ı bayram havasında geçirmek'’ dedi.