Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık'ta geçtiği iddia edilen ses kayıtları gündeme bomba gibi düşerken, uzmanlar kayıtların montaj olup olmadığını değerlendirdi.

Radikal'de yer alan habere göre; bir dönem Mesam başkanlığı da yapan müzisyen ve ses mühendisi Attila Özdemiroğlu, dün akşam saatlerinde internette ve sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılan Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın ses kayıtları için twitter hesabından bir açıklama yaparak kaydın montaj olmadığını söyledi.

Kayıtlar ile ilgili bir açıklama da ses mühendisi Erdem Helvacıoğlu’ndan geldi: “Tekrar dinledim dostlar, bu kayıt kesinlikle doğru gözüküyor. PHD’li bir ses mühendisi olarak bana güvenebilirsiniz"

Özdemiroğlu ise, twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu: Farklı kaynaklardan montajlanmış konuşma sesi çok kolay anlaşılır. İçinde bulunulan ortam ve çevre sesi değişir. Kayıtları tekrar analiz ettim. Aramalar arasındaki montaj dışında hiçbir ek yok. Arka plan seslerden anlarsınız. İlk kayıtta telefon hatlarında sıkça olan diğer konuşmaların karışması bariz. 2.arama oldukça temiz bir hattan yapılmış.



SES MÜHENDİSİNDEN ‘KASET’ DEĞERLENDİRMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları ile ilgili bir açıklama da ses mühendisi Erdem Helvacıoğlu’ndan geldi.

Helvacıoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yaptığı bir yorumda şu ifadeleri kullandı:

“Tekrar dinledim dostlar, bu kayıt kesinlikle doğru gözüküyor. PHD’li bir ses mühendisi olarak bana güvenebilirsiniz. Paniğin sebebi şimdi ortaya çıktı. Yarın çok karışacak. Dolar ve Euro borcu olanlara iyi şanslar.”