Şanlıurfa’da oy sayımlarının yapıldığı okullarda elektriklerin kesilmesi kenti gererken, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’in gittiği okulun elektriklerinin kesilmesi üzerine halk “Hırsız dışarı” diye protesto etti.

Urfa’da Merkez Eyyübiye ilesindeki Eyyüp Göncü Lisesi’ne AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç gitti. Güvenç’in okula girişi ile birlikte mahallede yalnızca Eyyüp Göncü Lisesi’nin elektrikleri kesildi. Bunun üzerine halk okul önünde toplanmaya başladı. Hemen ardından polis zırhlı araçlarla okul önünde yığınak yaptı. Halk “Hırsız dışarı” diye slogan atarken, BDP İl Başkanı Celalettin Erkmen, BDP Eyyübiye Belediyesi eş başkan adayları Şükrü Turgut ile Hedibe Ötünç de okula geldi.

Erkmen çıkışta polis aracının anons aracından slogan atan halka yönelik bir konuşma yaptı. Erkmen, BDP müşahitlerinin titiz bir çalışma yaptığını ve gerektiğinde hukuki süreç için tutanak tutacaklarını söyledi. Okuldan bir aracın çıkması üzerine gençler “Hırsız kaçıyor” diye araç peşinden koşarken, eski vali olan Celalettin Güvenç’in bir süre daha okulda kaldığı öğrenildi.

Bu arada encümen adayı olan bir BDP’li de “4-5 saattir vali içeride ne yapıyor. Ben de adayım neden ben içeri giremiyorum” diyerek uygulamayı protesto etti.

Protestolar devam ederken bu kez okul dışında tüm mahallenin elektrikleri kesildi. Bu sırada halk ıslık çalarak uygulamayı protesto etti.

BAYDEMİR UYARMIŞTI

29 Mart günü yeni Vali İzzettin Küçük ile görüşen Baydemir, seçimlerde halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini, sandığa atılan oyların olduğu gibi bir irade olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtmişti. Elektrik kesintisi ve adliye binasının fiziki koşullarının yetersizliği nedeniyle İl Seçim Kurulu sayımları Arena Kapalı Spor Salonu’na taşıdı. Ancak bu kez oylar henüz İl Seçim Kurulu’na gelmeden müdahale etme yoluna gidildiği görüldü. (ANF)