Kocaeli bağımsız milletvekili adayı Emrullah Bingül, "Bizler bu ülkede halkların kardeşçe ve barış içerisinde yaşamasını istiyoruz" dedi. Bingül, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Kocaeli'nin bir 'emekçi kenti' olduğunu ifade ederek emek kentinde en iyi şekilde sonuç almak istediklerini söyledi.

DEMOKRATİK BİR CUMHURİYETTEN YANAYIZ

İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da konuşmasında emek, özgürlük ve demokrasi blokuna destek amacıyla geldiğini söyledi. Uras muhalefeti ve hükümeti eleştirerek "CHP'nin yanlış politikaları yüzünden bugün AKP bu kadar güçlenmiştir" dedi.

Uras, şöyle konuştu:

"Biz demokratik bir ülke ve demokratik bir cumhuriyetten yanayız. Yoksulluğun ve işsizliğin yaşanmaması için savaşın durması gerekiyor. Demokrasiden yana olan güçler olarak AKP-CHP arasındaki oyunu bozmak bizim görevimiz."

BU ÜLKENİN DE ARTIK ŞİRAZESİ ÇIKTI

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Kocaeli Bağımsız Milletvekili Adayı Emrullah Bingül’e destek vermek için Kocaeli’ne gelen İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, “Blok, şirazesi çıkan bu memleketin herkesin kimliği ile inancıyla özgürce yaşayabileceği bir dünya yaratacaktır” dedi.

Uras, milletvekili adayı Bingül ile birlikte kitap fuarını ziyaret etti. Bazı kitap stantlarında oturup kitabevi temsilcileri ile sohbet eden Uras ve Bingül’e ilgi yoğun oldu. Evrensel Kitapevi standında bir konuşma yapan Uras, Türkiye’de kitap fuarlarına ilginin az olduğuna dikkat çekti. Türkiye’yi bir kitaba benzeten Uras, “Kitabın sırtındaki kalıba şiraze denir. Bu kitaptaki şirazeyi çektiğinizde kitap dağılır. Şimdi bu ülkenin de artık şirazesi çıktı. Geriye ne kâğıt, ne sayfa, ne de başka bir şey kalıyor” diye konuştu.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nu desteklediğini vurgulayan Uras, “Demokratik bloğun adaylarının perspektifi, şirazesi çıkan bu memleketin herkesin kimliği ile inancıyla özgürce yaşayabileceği bir dünya yaratacaktır. Bu ülkede kitaptan beslenenler kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Uras’ın ardından konuşan Kocaeli adayı Bingül ise, Türkiye’de 6 kişiden birinin kitap okuduğunu ve bunun da beraberinde sorunlar getirdiğini söyledi. Uras ve Bingül daha sonra kitap fuarını dolaşarak kitapevi temsilcileri ile sohbet etti.

AK PARTİ AKLINI BAŞINA ALSIN

Ufuk Uras, partisi EDP'nin de desteklediği bağımsız aday Emrullah Bingül’ün Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki seçim irtibat bürosu açılışında, Kürt sorununun imha ile çözülemeyeceğini belirterek, "Operasyonlar dursun, AK Parti aklını başına alsın" dedi.

Çayırova Emek Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosu açılışında konuşan İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloku adaylarına oy istedi. Uras, "Bloka verilen her oy operasyonlara yanıttır. Sınır ötesi operasyonlara AKP ve CHP ‘evet’ dedi. Sadece Barış ve Demokrasi Partisi savaşa hayır dedi. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. AKP ve CHP’ye verilecek her oy savaş tüccarlarına ve emperyalizme verilecek oydur. Onlara ‘bir daha asla’ diyeceğiz" dedi.

"DUT YEMİŞ BÜLBÜLE DÖNDÜ"

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Ufuk Uras şunları söyledi:
"Bazı arkadaşlarımız çok saf. ’Bu adam ne kadar güzel konuşuyor’ diyorlar. Tayyip Erdoğan konuşurken sağında solunda bulunan ekranlara bakıyor. Geçenlerde ekranlar bir dondu, bizim Tayyip dut yemiş bülbüle döndü. Bir dakika sessiz durdu, sonra ekranlar geldi öyle konuşmaya başladı. Tayyip Erdoğan’ı dut yemiş bülbüle dönüştürmek bizim boynumuzun borcudur."

Parti irtibat bürosu açılışının ardından operasyonlarla ilgili açıklama da yapan Ufuk Uras, "Erdoğan ile görüşmemde seçim sürecinde barış ortamı oluşmasında iktidara büyük bir görev düştüğünü söylemiştim. Görünen o ki sözümüz dinlenmedi. Bölgedeki kayıplar hepimizin yüreğini dağlıyor. Seçime operasyonlar ve kayıplar olmadan girilmesi çok önemli. Hükümetin büyük bir sorumluluğu var. AK Parti’nin gerginlik ortamına son vermesi lazım. Kürt sorununun imhayla ve reddederek çözülemeyeceği geçmiş denemelerde görülmüştür. Yıllarca sürdürülen operasyon ve katliamlar sonuç vermemiştir. AK Parti iktidarının aklını başına alması lazım. Bu yanlış politikadan vazgeçsinler" dedi.

DEMOKRAT HABER