Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öğrenciler tarafından protesto edildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Hasan Öztimur’a ‘Uludağ Üniversitesi Onur Doktoru’ unvanı ve Vali Şahabettin Harput’a Uludağ Üniversitesi Fahri Profesör unvanı verilmesi töreni için geldiği Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Uludağ Üniversitesi’nde Hasan Öztimur tarafından yaptırılan İnşaat Mühendisliği binasında düzenlenecek tören için Bülent Arınç'ın üniversiteye gelişi sırasında, 20 kişilik bir öğrenci grubu protesto gösterisinde bulundu. Arınç’ın arka kapıdan girdiği bina önünde toplanan öğrenciler içeri girip soru sormak istediklerini ifade etti. Özel güvenlik görevlileri müsaade etmeyince itiş-kakış yaşandı.

Bazı öğrenciler ile güvenlik görevlilerinin hafif şekilde yaralandığı olaya polis müdahale etti. ‘Her Taksim her yer direniş’, ‘Biber gazı sıksana’ diye slogan atan grup daha sonra oturma eylemi yaptı. (Ajanslar)