Balıkesir Ülkü Ocakları ve Kamu-Sen’e bağlı memur sendikaları üyeleri, Uygur Türklerine yapıldığı iddia edilen uygulamaları, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti. Grup, Mao Zedong’un maketini astı, vatandaşları Çin mallarını boykota çağırdı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Balıkesir Ülkü Ocakları üyesi gençler, bugün saat 13.45’te, ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayraklarıyla, tekbir getirerek Ali Hikmet Paşa Meydanı’na yürüdü. Burada toplanan grup, ’Kahrolsun Kızıl Çin’, ’Türkistan’a özgürlük’, ’Ya Turan ya ölüm, başka yolu yok’, ’Kanımız aksa da zafer İslamın’ sloganları attı. Gençler, Çin Komünist Partisi ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin kurucusu Mao Zedong’un maketini meydanda kurulan sehpada astı.

Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Can Ateş, Doğu Türkistan’ın kan ağladığını belirterek, "Kızıl komünist Çin’in insanlık dışı muamelelerine maruz kalan soydaşlarımız acı çekerken, hür dünya her zamanki gibi üç maymunu oynamaktadır" dedi.

Ülkü Ocakları’nın eylemi bittikten sonra Ali Hikmet Paşa Meydanı’na Kamu-Sen üyeleri geldi. Kamu-Sen adına basın açıklaması yapan İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, Doğu Türkistan’da bir milletin kan ağlarken, bütün dünyanın yine kör, sağır ve dilsiz olarak bu zulme seyrettiğini söyledi.