CHP'li Eren Erdem İstanbul Bağcılar’da Malatya Akçadağ Güneşli Köyü Derneği tarafından düzenlenen bir panele katıldı. Burada gündeme ilişkin konuşan Erdem’in bulunduğu 1. kattaki salona yaklaşık 200 kişilik ülkücü bir grup tekbir getirerek saldırdı.
 
Eren Erdem Periscope üzerinden yaptığı canlı yayında şunları söyledi:
 
"Bağcılar'dayız. Panel gerçekleştiriliyor. Panellimize dışarıdan saldırı gerçekleştirilmiş durumda. Bulunduğumuz binanın etrafı kuşatılmış. Emniyet güçleri her zaman ki gibi yok. Dışarıda kendisine Ülkü Ocakları diyen bir güruh var. Bahçeli'ye söylediğim sözler nedeniyle binaya baskın yapmaya çalıştılar. Bunları buraya gönderenleri biliyoruz. Başkanlıktaki duruşumuz nedeniyle panelimizi proveke ettiler. Camlar çerçeveler inmiş durumda.
 
İçeriye taş atıyorlar. İstanbul'un göbeğinde Bağcılar'da saldırı altındayız. Arkadaşımız yaralı şekilde geldi. Bağcılar'da devlet yok. Burada devlet yok. Tamamen provokasyon. Bizleri linç etmeye çalışıyorlar. Bir Madımak'la karşı karşıyayız. Devlet yok, polis yok. Başkanlık sistemine karşı olduğum için linç ediyorlar. İnsanlar yaralanmış durumda. Şu anda saldırı altındayız. Dışarıda Ülkücü diye kendini tanımlayan gruplar saldırıyor. Nerede bu hükümet. "
 
Erdem daha sonra, "Emniyet olay yerine geldi. Bu saldırının sorumluları Osmanlı ve Ülkü ocaklarıdır. Başkanlığa karşı duruşumuz nedeniyle bu saldırı gerçekleşti. Şu an ortalık yatışıyor. 200-300 kişilik provokatör grup, binaya saldırdı. Sebep: "Başkanlık sistemi." Gelin öldürün! Cumhuriyet için ölürüm!" dedi.

'SOPALARLA DÖNER BIÇAKLARIYLA BEKLEYENLER VAR'

CHP Gençlik Kolları Başkanı Okan Karamanlı, Erdem'in konuşması sırasında bina etrafında kalabalık bir grubun toplandığını söyleyerek, "Saat 20.30 sıralarında taşlı sopalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırılar üzerine binanın kapısını tutmak zorunda kaldık. Malatya Akçadağ Köy Derneği Başkanı Cengiz Şahin saldırıda linç edilmeye çalışıldı ve yaralı bir şekilde onu kurtarabildik" şeklinde konuştu.

Olay yerine az sayıda polisin geldiğine dikkat çeken Karamanlı, "Olay esnasında polis vardı ve onlar varken faşist gruplar bina etrafında bulunan parti bayraklarımızı polisin gözleri önünde yırttı" dedi. Karamanlı, "Tekbir sesleri ile bize saldırdılar biz de ilçe gençlik kollarımıza çağrı yaptık çünkü sokak aralarında ellerinde sopalarla döner bıçakları ile bekleyenler var" diye konuştu.
 
ÜLKÜ OCAKLARI CHP'Lİ ERDEM'İ TEHDİT ETMİŞTİ
 
Ülkü Ocakları İstanbul Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım Twitter üzerinden CHP'li vekil Eren Erdem'i "Devlet Bahçeli adını Hükümet Bahçeli olarak değiştirsin" sözleri nedeniyle tehdit etmişti.
 
Ahmet Yiğit Yıldırım, "Bizim de sana tavsiyemiz bundan sonra İstanbul sokaklarında dolaşma. Olmayan yüzünü değiştirmek zorunda kalmayalım... @erenerdemnet" demişti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Twitter'da yaptığı açıklamada saldırıyı kınadığını belirtti. Bekaroğlu saldırının sorumlusunun Erdem'i hedef gösterenler olduğunu ifade etti. (Kaynaklar: Evrensel, Cumhuriyet, BirGün)