Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM bütçe görüşmlerinde yaptığı konuşmada erişimi engellenen "Wikipedia" ve "sendika.org"a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında, TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet milletvekillerinin “sendika.org”a erişimin sürekli olarak engellenmesi sorusuna ilişkin olarak, “Sendika.org’ çocuklara cinsel taciz, müstehcilik, fuhuş ve kumar oynatılması dahil tüm bunlara imkan sağladığı için yasaklamışız. Atatürk aleyhine suçlar işlendiği için yasaklamışız. Yasaklamaya da devam edeceğiz” dedi.

Wikipedia’nın yasaklanması ile ilgili olarak da Bakan Arslan, “Biz bu kadar terörle mücadele terör örgütleri ile hakaret eden ülke durumuna sokan, Atatürk’e hakaret eden Wikipedia’nın yayını durdurulur. Kusuru kendisinde arasınlar” ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLERİM AMA...

'Genel kurul görüşmelerinde soru-yanıt kısmında CHP’li İbrahim Özdiş, tartışmayı sürdürerek, “Sayın Bakan hükümet gibi kandırılmış oluyor. Sendika.org yolsuzluklarla, çocuk istismarı yapan vakıflarla mücadele yayın ilkesi olan bir sitedir. Bundan rahatsız oluyorsanız, bunu söyleyin” sorusunu yöneltti ve Bakan Arslan’ın özür dilemesini istedi. 

Bakan Arslan, “Kulllandığım ifade yanlış anlama gelebiliyor. Engelleme milli güvenlik ve kamu düzeni ile ilgildir. Farklı anlaşılıyorsa özür dileyim. Bunun dışında 62 tane daha kapatma var. Benim söylediğim maddeler kapsamında” ifadelerini kullandı.